Femeia care şi-a ucis soţul rămâne în arest. Ea a fost condamnată de prima instanţă la zece ani de puşcărie

sâmbătă, 15 iulie 2017, 11:51
2 MIN
 Femeia care şi-a ucis soţul rămâne în arest. Ea a fost condamnată de prima instanţă la zece ani de puşcărie

Femeia din Iaşi care şi-a ucis soţul în urma unui conflict verbal rămâne în arest preventiv, conform unei decizii luate de judecătorii ieşeni. 

Carmen Paraschiva Pres­nac, de 36 de ani, este cercetată pentru omor după şi-a ucis bărbatul cu o lovitură de cuţit în inimă. Ea a fost condamnată de prima instanţă la 10 ani de puşcărie şi este judecată, în prezent, la Curtea de Apel Iaşi. Potrivit anchetatorilor, soţii Pres­nac erau consumatori de bău­turi alcoolice, de multe ori între ei izbucnind conflicte violente. Un astfel de conflict a avut loc şi în august 2016, atunci când Gabriel Presnac a ajuns la spital după ce a fost tăiat cu lama de soţia sa, pe faţă, gât şi la nivelul sprâncenei. În faţa medicilor, de ruşine, Presnac a declarat că s-ar fi rănit singur.

În urmă cu o lună, la domiciliul lor au venit două persoane, printre care şi proprietarul locuinţei. Începând cu orele prânzului, cei patru au consumat în jur de patru litri de vin, iar spre după-amiază femeia s-a retras în bucătărie pentru a găti. În jurul orei 17.00, în timp ce tăia ceapă, Gabriel Presnac a intrat în bucătărie şi a înjurat-o pe soţia sa. Femeia a avut un exces de furie şi a înfipt cuţitul de bucătărie în inima so­ţului. Ulterior, când şi-a dat seama ce a făcut, a încercat să îi acorde primul ajutor bărbatului, punând un prosop peste rană şi cerând ajutorul musafirilor. Lovitura s-a dovedit însă a fi fatală. 

Comentarii