Femeie de 150 de kilograme, scoasă de trei pompieri din casă. Era inconştientă

luni, 30 mai 2016, 01:57
1 MIN
 Femeie de 150 de kilograme, scoasă de trei pompieri din casă. Era inconştientă

Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi a intervenit sâmbătă seara, în jurul orei 19, în urma unui apel telefonic la 112, pe str. Vasile Lupu, unde au găsit o femeie de 64 de ani, cu greutatea de 150 de kg, în stop cardio-respirator.

La locul solicitării s-au început imediat manevrele de resuscitare, iar după aproximativ zece minute de manevre, dar şi de administrare de medicaţie, pacienta a fost stabilizată.

Având în vedere greutatea femeii, la domiciliul acesteia au ajuns şi trei pompieri la solicitarea medicului pentru a putea fi transportată de urgenţă la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“.

„Din cauza obezităţii, întreg organismul este dat peste cap şi, în general, este bine ştiut că greutatea creează diferite complicaţii. Apelul telefonic primit a fost din partea fiicei sale care a solicitat din prima un echipaj cu medic dându-şi probabil seama de gravitatea situaţiei“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

În cursul zilei de ieri aceasta a fost transferată de la Spitalul „Sf. Spiridon“ la Spitalul de Neurochirurgie pentru tratament de specialitate, fiind diagnosticată cu accident vascular cerebral acut.

Comentarii