Fetiţă de doi ani cu o meningită foarte agresivă, tratată de primul medic pentru răceală

joi, 10 iulie 2014, 01:50
2 MIN
 Fetiţă de doi ani cu o meningită foarte agresivă, tratată de primul medic pentru răceală

Caz grav de meningită la un spital din Iaşi. Georgiana P., din Flămânzi, judeţul Botoşani, este internată de trei săptămâni la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi.

Pacienta în vârstă de doi ani suferă de o formă gravă de encefalită şi este monitorizată de specialişti în Clinica de ATI a spitalului. „Fetiţa a fost diagnosticată cu meningită pneumococică, o formă gravă de meningită care provoacă sechele în cazul în care pacientul supravieţuieşte“, a explicat prof.dr. Carmen Dorobăţ, managerul spitalului. Dacă învinge boala, micuţa poate rămâne cu tulburări neurologice, cum ar fi deficienţe de auz sau pierderi de memorie.
Georgiana a fost internată în spitalul ieşean pe 17 iunie, după ce a fost transferată cu elicopterul SMURD de la Botoşani. Fetiţa a fost acolo diagnosticată cu meningită acută-purulentă şi în câteva ore a fost adusă la Iaşi pentru că starea de sănătate i se înrăutăţise. Mama minorei le-a povestit medicilor botoşăneni că fetiţa avea febră şi dureri de cap de câteva zile, iar medicul de familie i-a prescris tratament pentru răceală. Medicamentele însă nu au ajutat-o, iar starea copilei s-a agravat continuu, până când părinţii au transportat-o cu salvarea la spital. Anul acesta, la începutul lunii iunie, o adolescentă de 13 ani din judeţul Neamţ care suferea de meningo-encefalită a murit la Spitalul de Boli Infecţioase după ce a fost transferată la Iaşi în stare critică.

 

Comentarii