N

FIE a fost lansat la Bookfest. Ion Caramitru a fost amfitrion

N

luni, 02 iunie 2014, 01:50
2 MIN
 FIE a fost lansat la Bookfest. Ion Caramitru a fost amfitrion

\N

Au participat Ion Caramitru, preşedintele de onoare al festivalului, actorul Adrian Păduraru, purtătorul de cuvânt al festivalului, şi primarul Gheorghe Nichita

Festivalul Internaţional al Educaţiei a fost lansat oficial în cadrul Bookfest, la Bucureşti. O echipă de la Primărie a amenajat sâmbătă un stand în cadrul Salonului Internaţional de Carte şi a promovat atât festivalul care va ajunge la ediţia a doua, cât şi candidatura Iaşului la Capitală Culturală Europeană.

Lansarea oficială a FIE a fost oficiată de Ion Caramitru, preşedintele de onoare al festivalului, de actorul Adrian Păduraru, purtătorul de cuvânt al festivalului, şi de primarul Gheorghe Nichita. „Cultura ar trebui să fie un prilej de unire şi de consens. Tocmai de aceea cred că ambiţia Iaşului de a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021, ambiţie concretizată şi în organizarea FIE 2014, este un proiect îndrăzneţ, dar perfect realizabil. Iaşul are multe alte atuuri în această cursă, iar acţiunile de promovare de genul celei care ne-a adunat aici au scopul de a face auzit glasul Iaşului în România culturală contemporană” a declarat Gheorghe Nichita.

Edilul a invitat participanţii la eveniment să semneze într-o carte de onoare pentru susţinerea Iaşi-Capitală Culturală Europeană 2021, iar printre semnatari a fost şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. Reprezentanţii Primăriei susţin că peste 10.000 de persoane au vizitat standul Primăriei şi au primit broşuri, pliante şi materiale promoţionale despre iniţiativa Iaşului.

FIE va avea loc în perioada 20 iunie – 29 iunie, iar cele mai importante evenimente din program sunt Gala FIE de pe 20 iunie, de la Teatrul Naţional, Marşul absolvenţilor şi concertul formaţiei Jethro Tull, de pe 21 iunie, din faţa Palatului Culturii, spectacole de opere şi piese de teatru în premieră şi un concert „Eurovision Show“ cu Paula Seling şi Ovi, Ruslana şi Rybak.

Spectacolul va fi organizat pe 25 iunie, în Piaţa Palatului. Primăria a inclus în program şi tradiţionalul Târg de ceramică Cucuteni, din perioada 27 – 29 iunie, şi Târgul meşteşugarilor, din aceeaşi perioadă, în Parcul Expoziţiei. Primăria va cheltui în jur de 1,75 de milioane de lei pentru organizarea activităţilor din cadrul FIE.

 

Comentarii