De Business

Punem punctul pe știi

Fiscul ieşean va alimenta de la OMV Petrom

Instituţia a contractat 565.000 litri de carburanţi pentru o perioadă de doi ani

miercuri, 09 martie 2016, 02:50
3 MIN
 Fiscul ieşean va alimenta de la OMV Petrom

Fiscul ieşean va cumpăra de la OMV Petrom peste 565.000 litri de carburant şi carduri prin care inspectorii fiscali să „facă plinul” în staţiile de distribuţiile ale gigantului petrolier. OMV a câştigat contractul oferind un preţ de 2,17 milioane lei fără TVA pentru a alimenta rezervoarele angajaţilor Fiscului din toată Moldova în următorii doi ani. Preţul oferit de OMV a fost mai mic decât cele oferite de alte patru companii importante din acest domeniu de activitate, respectiv Mol România Petroleum Products, Rompetrol Downstream şi Lukoil România. Direcţia Regională a Finanţelor Publice a scos la licitaţie contractul cu o valoarea aproximativă de 2,72 milioane lei fără TVA.

Valoarea contractului se va derula pe parcursul a doi ani, iar ofertantul câştigător va trebui să furnizeze gratis, la trei zile de la încheierea contractului, cardurile noi şi cele care se defectează în timp, conform caietului de sarcini. Acelaşi document arată că Fiscul doreşte, pentru deservirea administraţiilor fiscale din cele şase judeţe ale ţării, să cumpere 465.600 litri de motorină EURO 5 şi 102.000 litri de benzină fără plumb – CO95. Legat de carduri, acestea vor fi personalizate cu numărul maşinii, astfel că acestea vor putea fi utilizate doar pentru autoturismul respectiv. Potrivit caietului de sarcini, fiecare card are o sumă prestabilită pentru alimentare, iar la terminarea acesteia, cardul va fi blocat. „Va exista un sistem de creditare computerizat care va asigura controlul şi gestionarea carburanţilor pentru mijloacele de transport aparţinând D.G.R.F.P. Iaşi. Sistemul va permite monitorizarea permanentă a livrărilor de combustibil pe fiecare utilizator şi global. Va fi posibilă vizualizarea on-line de către o persoană desemnată (care să deţină parola de acces) de autoritatea contractantă a alimentării autovehiculelor, iar furnizorul va permite autorităţii contractante să acceseze gratuit site-ul propriu pentru vizualizarea on-line a alimentărilor efectuate de autovehiculele proprii”, conform documentului citat.

La nivelul DGRFP Iaşi există 17 autoturisme care vor fi alimentate cu benzină fără plumb, consumul total maxim al acestora fiind de 4.250 litri/lunar, respectiv un consum maxim de 250 litri/lunar. „Cantităţile sunt alocate pe luna, pentru fiecare card emis; în realitate, consumul efectiv pentru fiecare autovehicul în parte este fluctuant de la lună la lună, funcţie de necesităţile apărute”, au specificat reprezentanţii Fiscului. De cealaltă parte, Fiscul regional solicită carduri pentru 71 de autoturisme cu motoare diesel, acestea având atribuit un consum maxim lunar de 19.400 litri. Majoritatea autoturismelor au acelaşi consum lunar maxim de 250 litri, însă există şi autoutilitare, microbuze sau autovehicule blindate transportatoare de valori care au un consumde  400 litri/lunar. „Preţurile produselor la pompă, fiind bunuri fungibile, se pot modifica pe parcursul derulării contractului în funcţie de modificarea raportului leu-euro, a accizelor, a TVA-ului, a preţului de rafinărie, a altor factori ce nu pot fi prevăzuţi la contractare, conform art. 97 din HG 925/2006, astfel încât să se menţină avantajul câştigat la procedura de licitaţie deschisă”, potrivit caietului de sarcini. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii