De Business

Punem punctul pe știi

Fiscul nu găseşte cumpărători pentru terenurile fraţilor Fenechiu

marți, 27 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Fiscul nu găseşte cumpărători pentru terenurile fraţilor Fenechiu

Două terenuri intravilane scoase la vânzare pentru prima dată acum câteva luni, terenuri ce aparţin firmei de construcţii SC Engineering and General Constructing SA, fosta SC Fene Grup SA, nu s-au vândut nici după trei licitaţii. Luna viitoare, pe data de 6 are loc cea de-a IV-a licitaţie, preţurile scăzând la jumătate faţă de evaluarea iniţială. 

Firma numită în trecut SC Fene Grup SA aparţine fraţilor Fenechiu şi este administrată în prezent de fostul secretar de stat liberal Cristian Ghibu, care a preluat afacerile fraţilor Relu şi Lucian Fenechiu, condamnaţi cu executare în Dosarul Transformatorul. Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi scoate în iulie la vânzare un teren intravilan în suprafaţă de 5.100 de metri pătraţi, ce porneşte de la 619.541 de lei şi un teren intravilan în suprafaţă de 3.900 de metri pătraţi, cu pornire de la 466.000 de lei, ambele situate în localitatea Iaşi, zona T2 Sc. Fortus SA. La ultima licitaţie, care a avut loc în aprilie, preţurile de pornire estimate erau cu 25% mai mari, adică 929.311 lei, respectiv 699.000 lei.

Potrivit datelor publicate la Registrul Comerţului, compania de construcţii deţinută de fraţii Relu Fenechiu (96%) şi Lucian Fenechiu (4%), este administrată de firma Globocon, prin Cristian Ghibu. Acesta a fost numit secretar de stat în ianuarie 2013, la propunerea lui Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor. Grupul Fene a fost înfiinţat în 1991 şi cuprinde firma de construcţii, Tehnorom (IT&C, sisteme de securitate, instalaţii electrice, producţie de tâmplărie de lemn), La Rocca SRL (comercializare de materiale de construcţii, dotări sanitare şi hoteliere) şi Integra Business Consulting (proiectare în construcţii şi consultanţă). Conform ultimului bilanţ declarat la ANAF, firma SC Engineering and General Constructing SA a avut în 2015 o cifră de afaceri de 7,1 milioane de lei şi  1,6 milioane de lei pierderi.

 

  

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii