De Business

Punem punctul pe știi

Fiul unui renumit medic ieşean cere îndurare de la creditori (FOTO)

marți, 12 mai 2015, 01:50
3 MIN

Joi, creditorii vor decide dacă îi mai acordă o şansă firmei Companiei Norocea RVR şi accept planul de reorganizare propus de societate u firma îi aparţine lui Radu Norocea, fiul medicului stomatolog Victor. Norocea.

Fiul medicului Victor Norocea, Radu (Zăvoi) Norocea, le cere creditorilor Companiei Norocea RVR încă o şansă. Potrivit unui anunţ al administratorului judiciar, creditorii societăţii se vor întâlni pe 14 mai pentru a vota aprobarea unui plan de reorganizare prin care să fie plătite treptat datoriile de 20,9 milioane lei înscrise în tabelul de creanţe. „Planul de reorganizare urmează a fi supus aprobării Adunării Creditorilor convocată de administratorul judiciar pentru data de 14.05.2015, ora 12.00. Se convoacă Adunarea Creditorilor la data de 14.05.2015, cu următoarea ordine de zi: 1. Aprobarea Planului de reorganizare întocmit de către debitor, în conformitate cu prevederile art. 94 alin. 1 din Legea nr. 85/2006; 2. Aprobarea onorariului administratorului judiciar EuroBusiness LRJ” SPRL. Confirmarea de către judecătorul sindic a planului de reorganizare va avea loc la data de 20.05.2015”, potrivit anunţului administratorului judiciar.

Totodată, cealaltă firmă unde Radu Norocea este acţionar, Total Auto Grup ZR, se află în insolvenţă, iar potrivit tabelului definitiv de creanţe publicat recent, creditorii au de primit 2,18 milioane lei. 98% din totalul creanţelor din tabel sunt datorii la bugetul general consolidat al statului, respectiv 2,13 milioane lei, ceilalţi creditori fiind Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri cu 10.000 lei şi Carpatica Asigurări cu 37.000 lei. În cazul insolvenţei firmei Norocea RVR, tabelul definitiv de creanţe arată că cele mai mari sume le au de recuperat două bănci, statul şi părinţii lui Radu Norocea.

Astfel, CEC Bank are de recuperat aproape jumătate din datoriile totale ale firmei, respectiv 9,8 milioane lei, în timp ce bugetul de stat a fost grevat de suma de 1,6 milioane lei, după ce Radu Norocea „a omis” să vireze la Fisc taxele şi impozitele aferente acitvităţii economice prestate prin firmă. În urma intrării în insolvenţă, Norocea trebuie să mai achite salariaţilor peste 45.000 lei, la categoria creanţelor salariale figurând chiar şi Radu Norocea cu 18.000 lei şi soţia sa, Luminiţa Norocea, cu o sumă de 11.154 lei. Tot din tabelul definitiv de creanţe rezultă Norocea ar fi împrumutat firma cu 210.000 lei, argument fiind un contract de împrumut semnat în ianuarie 2013, bani pe care acum vrea să îi recupereze prin procedura insolvenţei.

Tabelul de creanţe conţine şi o surpriză la categoria creanţelor chirografare, firma Hanna NVR, deţinută de Victor Norocea (15%), Rodica Norocea (5%) şi firma Unident NVR SRL (75%), prin care funcţionează cabinetul stomatologic al medicului, solicitând de la fiul lor peste 6,7 milioane lei, sumă aferentă unor contracte de cesiune de creanţă. Compania Norocea RVR a intrat în insolvenţă la începutul anului 2014 chiar la solicitarea lui Radu Norocea, după ce Fiscul a încercat în câteva rânduri să valorifice bunurile firmei pentru a recupera din datorii. De asemenea, înainte de Crăciun, Norocea a fost vizitat la firmele sale şi la domiciliu de poliţişti, fiind suspectat de evaziunea fiscală, iar organele de control i-au confiscat un BMW de 40.000 euro şi 200.000 lei pentru care nu avea acte justificative.

 

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii