Gheorghe Nichita află mâine dacă judecătorii îl lasă să se întoarcă la Primărie

joi, 04 iunie 2015, 01:53
1 MIN
 Gheorghe Nichita află mâine dacă judecătorii îl lasă să se întoarcă la Primărie

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor judeca mâine contestaţia eliberării sub control judiciar a primarului suspendat al Iaşului, Gheorghe Nichita. În acest caz, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au contestat decizia luată sâmbătă, de Tribunal, prin care s-a dispus ca Gheorghe Nichita să fie eliberat din arest la domiciliu şi cercetat sub control judiciar.

În cazul în care primarul suspendat al Iaşului va primi o soluţie favorabilă din partea Curţii de Apel Bucureşti, acesta se va putea întoarce la Palatul Roznovanu. De altfel, acest lucru a fost lăsat să se înţeleagă şi de către avocaţii lui Nichita. „Este un pas important spre normalizarea situaţiei judiciare a domnului Gheorghe Nichita. Prin această soluţie, instanţa de judecată i-a redat dreptul firesc de a-şi exercita atribuţiile de primar. Domnia sa are doar obligaţia de-a nu părăsi ţara fără a anunţa şi obligaţia de-a nu lua legătura cu părţile şi cu martorii din dosar“, a declara avocatul Marius Striblea, imediat după soluţia de la Tribunal.

Gheorghe Nichita se află în arest la domiciliu de pe 8 mai, în urma unei decizii luate tot de Curtea de Apel Iaşi. Nichita este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu după ce ar fi folosit Poliţia Locală din oraş pentru a-şi spiona amanta. Dacă situaţa juridică a primarului nu se va schimba ulterior, el îşi va putea exercita mandatul cel puţin până la o sentinţă definitivă în dosar, în cazul în care aceasta ar veni înaintea alegerilor din iunie 2016.

 

Comentarii