Granzii, unul după altul: dupa FCSB, vine Dinamo!

vineri, 11 august 2017, 01:43
3 MIN
 Granzii, unul după altul: dupa FCSB, vine Dinamo!

  Antrenorul Flavius Stoican l-a propus pe Frăsinescu la naţională

 
 
CSM Politehnica Iaşi a revenit ieri în Iaşi după remiza obţinută miercuri pe terenul FCSB. O remiză în care cifrele statistice (56-44% posesie, 16-8 la şuturi, 10-2 la încercări cadrate, 8-1 la cornere), net de partea unor gazde lipsite de luciditate, care au confirmat că nu se regăsesc în acest start de sezon, au fost anulate de o determinare bună a oaspeţilor, care au avut şi şansa de partea lor. Mai mult, CSM a avut chiar oportunitatea de a câştiga, Spătaru ratând o mare ocazie cu patru minute înainte de final.
Punctul obţinut în faţa formaţiei bucureştene a dat încredere ieşenilor, care au anunţat că vor aborda meciul cu Dinamo, de duminică, la victorie. “Ne aşteaptă o partidă grea, cu o echipă foarte bună, cu jucători valoroşi. Vreau să câştigăm şi am încredere că putem să obţinem acest lucru. Avem moral bun, jucătorii cresc de la meci la meci, dacă nu ne mulţumim cu puţin şi nu facem greşeli ne putem atinge obiectivul” a declarat antrenorul CSM, Flavius Stoican. Acesta a propus doi jucători ieşeni la echipele naţionale ale României: “Frăsinescu, care evoluează constant foarte bine, sper că i-a atras atenţia selecţionerului, care a fost la meciul cu FCSB. Chelaru nu joacă pentru că e under 21, ci pentru că are valoare. Nu-i dau sfaturi selecţionerului de la tineret, Isăilă, însă Chelaru este noul Chivu”.
Stoican nu va conta duminică pe Bosoi, care se pregăteşte separat, însă a anunţat că îi va coopta în lotul de 18 pe noii veniţi Jo şi Ştefănescu. Şi Frăsinescu este optimist înaintea duelului cu dinamoviştii. “Ne aşteaptă o partidă grea. Chiar dacă n-a jucat consistent cu Gaz, Dinamo a bătut cu 3-1. Au un lot valoros, un antrenor care transmite din răutatea lui. Şi noi, însă, avem evoluţii din ce în ce mai bune. Nu mă sperie stânca Nemec, avem calităţile necesare pentru a ne bloca adversarii” a spus stoperul, care a adăugat: “Aş fi ipocrit să spun că nu sunt tentat de echipa naţională. Să vedem ce va fi”.
La conferinţa de presă la care au fost date declaraţiile amintite a participat şi portarul Ivan Kelava. Croatul a dat asigurări că “echipa va da 100% în partida cu Dinamo. Sper ca, ajutaţi şi de public, să obţinem un rezultat bun.” 
Primele rezultate ale etapei:Gaz Metan Mediaş – Sepsi Sfântu Gheorghe 2-1 (2-0).Curtean (’30), Manole (‘45^1) / Hadnagy (‘90^2);  CFR Cluj – Dinamo Bucureşti 1-0 (1-0). Culio (’37 – penalty). Camora (’84) şi Culio (‘90^2) au fost eliminaţi. 
 
CSM-catalog
 
Kelava (7) – mai multe intervenţii, una foarte bună, la şutul lui Benzar (’80); ajutat şi de şansă, a fost învins doar din penalty.
Tiago (4) – un nou meci în care a fost dezordonat; a provocat aiurea penaltiul din care FCSB a egalat.
Frăsinescu (7) – a confirmat că, la ora actuală, este cel mai important jucător ieşean.
Cioinac (6) – sigur în apărare, a trimis un şut periculos în minutul 78.
Bădic (6) – l-a anihilat pe Man.
Qaka (5) – s-a complicat inutil în unele momente.
Chelaru (6) – sigur, fără trac.
Platini (7) – a înscris golul oaspeţilor, a mai avut câteva încercări.
Pedro (6) – muncitor, a pasat la golul lui Platini.
Sin (6) – activ.
Cristea (5) – a avut parte de un tratament preferenţial din partea fundaşilor gazdelor.
Kizito (4) – nimic.
Moisi a intrat în minutul 76 iar Spătaru în minutul 83.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

    

Comentarii