Iaşul, cei mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele şcolare

luni, 26 iunie 2017, 01:50
3 MIN
 Iaşul, cei mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele şcolare

Suntem pe primul loc într-un clasament pe judeţe, cu excepţia Bucureştiului care, oricum, are o populaţie şcolară mult mai mare.

Iaşul se poate lăuda cu cei mai mulţi olimpici naţionali şi internaţionali, după Bucureşti. Astfel, Iaşul are 110 elevi premiaţi, fiind depăşit doar de către Bucureşti, cu 285 de elevi. Pe poziţia a treia, cu 93 de olimpici, este Clujul, iar Timiş şi Suceava au 53 de elevi premiaţi, respectiv 52.

Elevii care au obţinut premiile I, II, III şi menţiune la olimpiadele internaţionale şi premiile I, II şi III la cele naţionale din anul şcolar care tocmai s-a încheiat vor primi din partea Ministerului Educaţiei Naţionale câte un loc într-o tabără la mare, la Eforie Sud. Aceştia vor putea merge în una dintre cele cinci serii organizate în intervalul 10 iulie – 25 august, Iaşul având un număr de 22 de locuri, acestea fiind acordate în funcţie de numărul elevilor olimpici din fiecare judeţ. „Prin rezultatele remarcabile ale elevilor noştri la olimpiadele naţionale şi internaţionale, şcoala ieşeană demonstrează şi în acest an că este spaţiul pregătirii de performanţă, un mediu efervescent pentru elevii cu aptitudini înalte la diverse discipline şcolare şi zone de cunoaştere. Excelenţa în educaţie este, cu certitudine, o constantă a învăţământului preuniversitar ieşean, care îşi reconfirmă valoarea. Performanţa în educaţie însă nu se obţine uşor, înseamnă elevi cu deschideri cognitive înalte, cu motivaţie superioară pentru învăţare, cu disponibilitate spre efort şi o permanentă sete de cunoaştere şi dezvoltare personală. Deşi au aceste premise, elevii nu pot de unii singuri să atingă aceste performanţe. Profesorii, adevăraţii antrenori ai olimpicilor, angajaţi necondiţionat în această şlefuire de cristale, sunt cei care prin programe educaţionale diferenţiate, personalizate conduc elevii spre aceste reuşite“, a declarat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, Inspector Şcolar General al ISJ Iaşi.

Elevii ieşeni care au obţinut premii în diverse competiţii şi care vor petrece o săptămână la mare provin de la Colegiul Naţional, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“, dar şi de la şcoli private precum Colegiul „Richard Wurmbrand“. De asemenea, şi elevii de la şcoli gimnaziale din judeţ vor merge la mare, elevii de la Şcoala Gimnazială „Elena Cuza“, de la Şcoala Gimnazială „D.A. Sturdza“, sau elevii de la Şcoala Gimnazială Muncelu de Sus din Comuna Mogoşeşti, din Siret înregistrând rezultate bune la olimpiadele naţionale. 

Pe lista cu elevii premiaţi se regăsesc şi liceele vocaţionale, de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“, Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile Cel Mare“, dar şi liceele speciale Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“ şi Liceul Special Moldova din Târgu-Frumos. Au mai fost premiaţi la nivel naţional elevii de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani sau de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“ din Hârlău, dar şi de la licee tehnologice precum Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu“ şi despre Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii