IMAGINI: Maşină lovită de tren la Delphi. Şoferiţa şi-a văzut moartea cu ochii

joi, 21 ianuarie 2016, 02:59
2 MIN
Şoferiţa a scăpat cu viaţă după ce maşina a fost proiectată în şanţ. Trecerea este fără semnale acustice şi luminoase, accidentul având loc după lăsarea întunericului.

O tânără a scăpat cu viaţă miraculos aseară, lângă fabrica Delphi, după ce maşina pe care o conducea a fost lovită violent de un tren, şi proiectată într-un şanţ. Accidentul feroviar a avut loc în jurul orei 17.30, când Mirela Cotae, în vârstă de 37 de ani, care se afla la volanul unui autoturism Opel Astra, a încercat să traverseze liniile de cale ferată, pe drumul către Brătuleni.

Tânăra, cel mai probabil, nu a fost atentă la trecere şi a fost lovită de trenul intertrans Iaşi – Dorohoi. La trecerea peste calea ferată de aici, şoferii trebuie să oprească şi să fie atenţi la trecerea trenurilor, deoarece nu sunt semnale acustice, ci numai indicatoare rutiere: crucea Sfântului Andrei şi semnul Stop.

Violenţa coliziunii a proiectat maşina sfărâmată într-un şanţ aflat la marginea liniilor de cale ferată. Locomotiva trenului a lovit maşina Opel în partea din faţă, pe care a distrus-o complet.

În jurul orei 19, autorităţile încă se chinuiau să ridice maşina din şanţ, care cel mai probabil va fi transportată la Poliţia Rutieră Iaşi, unde va fi expertizată tehnic, în dosarul penal deschis în acest caz.

Poliţiştii au stabilit că tânăra circula dinspre Drumul European către fabrica Delphi. Ea lucra la firma SC Autonet Import SRL, din domeniul furnizării pieselor de schimb auto, iar în privinţa studiilor, pe profilul ei de Linkedin apare că a finalizat studiile la Universitatea „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. De asemenea, potrivit informaţiilor, Mirela Cotae este domiciliată în localitatea Muntenii de Jos, judeţul Vaslui.

Poliţiştii au precizat aseară că tânăra şoferiţă era conştientă şi a fost transportată la spital pentru îngrijirea rănilor. Ea a scăpat uşor, din primele informaţii, starea ei nefiind gravă.

Comentarii