Încă un centru spa se racordează la sistemul centralizat de termoficare

joi, 04 august 2016, 01:57
2 MIN

Veolia continuă campania de racordări a marilor consumatori de energie termică. Operatorul sistemului centralizat de termoficare ieşean a anunţat preluarea serviciului aferent centrului spa şi fitness care va fi deschis în incinta hotelului Hampton by Hilton, fostul Hotel Europa.  

Centrul Vivertine va fi alimentat direct din magistrala 2 de termoficare, cu un modul termic complet automatizat, monitorizat de la distanţă din dispeceratul Veolia. Sistemul permite utilizatorului să stabilească singur momentul când se porneşte căldura, reglarea parametrilor făcându-se în timp real. Conform reprezentanţilor Veolia, economiile de costuri faţă de o centrală clasică pe gaze vor ajunge pentru centrul Vivertine la 26,5% din factura anuală, adică aproximativ 35.000 lei. Consumul anual al centrului de spa şi fitness se va ridica la 410 gigacalorii, echivalentul a 3,5 blocuri cu patru etaje.

Centrul de spa va cuprinde, pe o suprafaţă de 3.500 mp, o clinică de evaluare şi reabilitare cardiovasculară şi un club de fitness. Acesta va fi dotat cu o piscină semi-olimpică, saună uscată, saună umedă, criosaună, jacuzzi şi camere de masaj, alături de un panou de căţărare, săli de fitness, cardio, aerobic, dans, ciclism şi antrenamente funcţionale, ca şi spaţii de antrenament în aer liber. “Clinica medicală şi centrul spa şi fitness de la viitorul Hotel Hampton by Hilton reprezintă al patrulea client din această categorie ce alege să se racordeze la termoficarea centralizată, după ce aceeaşi decizie a fost luată şi de cei de la «World Class», «Unirea Spa» şi Baia Comunală. De asemenea, mai multe hoteluri, clădiri de birouri, instituţii de cultură, biserici, centre comerciale şi instituţii de învăţământ s-au racordat la Veolia în ultimii trei ani, aceşti noi clienţi reprezentând echivalentul a 2.200 de apartamente sau a 100 de blocuri cu patru etaje”, au precizat reprezentanţii Veolia.

Pe lista clienţilor Veolia s-au înscris în ultimii ani complexul eGros, Tester Business Park, clădirea de birouri Fan Courier & Continental, sala de sport din Bucium, Artis Construct, hotelurile Eskada, Moldova, Unirea, Hampton by Hilton şi Ramada, ca şi instituţii publice precum Direcţia de Asistenţă Comunitară, hotelul pentru aparţinători de la IRO, Baia Comunală şi Ateneul Tătăraşi, bisericile Sf. Iulian din Tars, Sf. Nicolae din bulevardul Socola, Învierea Domnului din Dacia, precum şi Colegiul Naţional şi alte 14 instituţii de învăţământ din Iaşi. În perioada imediat următoare, Veolia va începe să furnizeze agent termic şi către şcoala postliceală sanitară, sediul şi căminul Electromontaj sau Rodotex. 

Comentarii