Mii de oameni de afaceri sau ieşeni simpli stau de ani buni cu sufletul la gură din cauza birocraţiei din urbanism

Incredibil! PUG-ul Iaşului suferă o nouă amânare. Au expirat avizele SRI şi STS

sâmbătă, 01 aprilie 2017, 01:59
2 MIN
 Incredibil! PUG-ul Iaşului suferă o nouă amânare. Au expirat avizele SRI şi STS

Primăria va organiza o nouă procedură de achiziţie publică pentru finalizarea Planului Urbanistic General (PUG). Este vorba despre întocmirea unor documentaţii ce ţin de protecţia mediului, precum şi de actualizarea/obţinerea unor avize.

Potrivit viceprimarului Radu Botez, iniţial, contractul trebuia desfăşurat în anul 2016, dar discuţiile cu Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) au fost prelungite până la începutul acestui an, iar Primăria nu a putut organiza procedura.

„Au existat mai multe şedinţe, printre care şi una finală de acceptare a acestei documentaţii astfel încât la ora actuală suntem în grafic cu APM. Pentru a se obţine avizul final la APM, mai este nevoie de o aşa-numită evaluare de impact asupra mediului“, a declarat ieri Botez.

El a adăugat că o situaţie asemănătoare este şi în cazul documentaţiilor care trebuie avizate de Apele Române.

„Inclusiv acest studiu urmează să-l realizăm, de îndată ce va fi aprobat bugetul local pe anul 2017“, a precizat Botez.

Oficialii municipalităţii au menţionat că proiectul de buget va fi supus aprobării consilierilor locali într-o şedinţă extraordinară care va avea loc marţi, 4 aprilie. Nu în ultimul rând, Botez a subliniat că, între timp, au expirat două avize date anterior pentru PUG, respectiv cele acordate de serviciile secrete (SRI şi STS).

Pentru finalizarea planului urbanistic, municipalitatea a prevăzut în acest an o sumă de 370.000 lei, banii fiind raportaţi de anul trecut.

PUG ar fi trebuit finalizat încă din anul 2009, dar atât la nivelul Primăriei, cât la nivelul altor instituţii angrenate în procesul de reactualizare, au fost înregistrate tergiversări. În momentul de faţă, toate proiectele imobiliare sunt aprobate în baza unei documentaţii de amenajare a urbanismului vechi de peste 20 de ani şi care este modificată constant prin planuri urbanistice zonale.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii