Individ periculos, păstrat de 3 luni în arest de judecători

miercuri, 13 august 2014, 01:56
2 MIN
 Individ periculos, păstrat de 3 luni în arest de judecători

Judecătorii Tribunalului Iaşi au menţinut ieri arestul preventiv în cazul unui tânăr de 24 de ani acuzat de tentativă la omor calificat şi violare de domiciliu.

Cristian George Enache se află în spatele gratiilor din luna mai a acestui an. El este acuzat că a creat scandal în seara zilei de 18 mai, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice.

Potrivit procurorilor, în seara respectivă, Enache a mers la locuinţa unui prieten din satul Osoi, acolo unde, alături de alţi tineri, a consumat alcool. “La un moment dat, inculpatul a scos din buzunar un briceag şi a ameninţat gazda cu acte de agresiune în ipoteza în care nu ar fi scos-o din casã pe o minoră venitã la rândul ei în vizitã împreunã cu concubina gazdei”, au spus procurorii.

Minora nu se afla însă în casa respectivă, iar agresorul a plecat în cele din urmă. Ulterior, s-a întors în aceeaşi locuinţă, deşi gazda nu a mai vrut să îl primească, însă a fost convins în cele din urmă să plece. “Pe fondul stării de ebrietate, inculpatul a intrat apoi în curtea unei familii vecine, după care şi în casă în căutarea aceleiaşi minore, speriind membrii familiei cu cuţitul pe care-l ţinea într-o mână. Una din femeile aflate în casă a fost lovită cu palma de cãtre inculpat, împrejurare în care aceasta a solicitat, telefonic, ajutorul victimei Popovici Gheorghe”, au mai spus anchetatorii.

Popovici a venit în casa în care era intrus agresorul şi s-a întâlnit cu Cristian Enache. Acesta din urmă, susţin procurorii, i-a aplicat victimei patru lovituri de cuţit, în zona coapsei stângi şi a abdomenului, după care a fugit. Victima a încercat să îl urmărească, însă a căzut din cauza hemoragiei. Ea a avut nevoie de 21-23 de zile de îngrijiri medicale, iar anchetatorii au concluzionat că loviturile primite i-au pus viaţa în pericol.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii