IPS Teofan a hirotesit o nouă stareţă la Mănăstirea Lebăda din Botoşani

marți, 11 aprilie 2017, 19:27
1 MIN
 IPS Teofan a hirotesit o nouă stareţă la Mănăstirea Lebăda din Botoşani

Weekendul trecut, Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a fost la Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci“ – Lebăda, din Zăiceşti, judeţul Botoşani, unde a săvârşit Sfânta Liturghie şi a oficial rânduiala de hirotesie a noii stareţe, Doroteia Dulgheru. 

Reprezentanţii Episcopiei Iaşilor anunţă că ceremonia a avut loc alături de un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, IPS Teofan apreciind că obştea de la Lebăda, de dimensiuni mici, aflată aproape de oraş, reuşeşte totuşi să menţină o atmosferă separată de haosul din urbea Botoşanilor. „Sunteţi înconjurate de pădure şi de câmpurile frumoase care vă descoperă măreţia creaţiei lui Dumnezeu şi purtarea Sa de grijă. Rostul unei sfinte mănăstiri este să se mântuiască cei din obşte şi, prin rugăciunea lor, să ajute şi la mântuirea lumii. Mănăstirea este locul în care, încă de pe pământ, se arată în mod mai deplin decât în lume taina Împărăţiei Cerurilor“, a spus, în timpul slujirii, IPS Teofan, după cum precizează reprezentanţii Arhipeiscopiei Iaşilor.

Doroteia Dulgheru a primit ascultarea de stareţă după retragerea monahiei Filofteia Stâncă, care a ajuns acum la vârsta de 82 de ani. Mănăstirea este înfiinţată din 2011, la început fiind şase maici.

Comentarii