Joacă de copii în pauză terminată pe patul de spital

vineri, 16 ianuarie 2015, 02:57
2 MIN
 Joacă de copii în pauză terminată pe patul de spital

O fetiţă cu astm s-a sufocat după ce un coleg a strâns-o de gât cu un fular, în joacă. Deşi eleva nu are nimic grav, directorul a anunţat o pedeapsă maximă pentru cel vinovat, un elev care nu a făcut probleme până acum.

O fată în vârstă de 12 ani a fost stran­gulată de un coleg de clasă, în joacă, ajungând apoi la spital. Totul s-a petrecut la şcoala din comuna Cior­teşti, judeţul Iaşi, în timpul pauzei de la ora 12. Un băiat de clasa a VI-a, aflat în sala de curs, se juca cu un fular şi îl tot rotea în jurul unei mâini. „Apoi, l-a pus în jurul gâtului fetei. După aceea, a tras de acel fular şi astfel fetiţa a fost strangulată. Fata nu şi-a pierdut cunoştinţa, însă nu a mai putut vorbi, dar clipea. Ea suferă de astm şi mama ei ne-a spus că a mai făcut crize. A fost pusă pe orizontală de către profesorul de biologie, eu nu eram în şcoală, am fost anunţat şi am venit imediat. Am văzut-o, am văzut care este starea ei şi am sunat la 112“, povesteşte Dorel Constantin Popa, directorul unităţii de învăţământ.

În urma apelului, de la Serviciul de Ambulanţă Iaşi a fost trimisă o autosanitară cu medic pentru a acorda îngrijiri medicale fetei. „Apelul a fost făcut la 12.46, iar la un minut a plecat un echipaj, ce a ajuns la 13.24 acolo. Starea pacientei era bună, ea fiind conştientă şi respira normal. A fost preluată şi transportată la Spitalul de Copii din Iaşi pentru mai multe investigaţii“, a precizat dr. Radu Calistru, directorul medical al SAJ Iaşi.

După incident, conducerea şcolii din Ciorteşti a anunţat familia băiatului pentru a-l lua acasă, mai ales că se afla în stare de şoc. Din spusele directorului, elevul nu a mai avut probleme disciplinare, dar acum se va alege cel mai probabil cu nota scăzută la purtare. „Niciodată nu am mai avut probleme cu acest băiat. Sunt copii care se cunosc de la grădiniţă. Noi vom face o comisie de anchetă, vom scădea nota la purtare, o sa vedem până la cât, eventual până la nota 5, echivalent cu repetenţia, sau va fi exmatriculat pentru o perioadă de până la trei zile“, a adăugat directorul Dorel Popa.

Con­form medicilor de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“, fata în vârstă de 12 ani nu a suferit răni grave, ci prezenta doar câteva urme în jurul gâtului. Din cauza sperieturii trase, ea va rămâne sub supravegherea medicilor o vreme, pentru orice eventualitate.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii