N

Kievul suspendă ‘operațiunea antiteroristă’ din est, risc crescut de trecere a frontierei de către trupele ruse

N

joi, 24 aprilie 2014, 20:35
1 MIN
 Kievul suspendă ‘operațiunea antiteroristă’ din est, risc crescut de trecere a frontierei de către trupele ruse

\N

Operațiunea armatei ucrainene în orașul Slaviansk, din estul țării, a fost suspendată, guvernul de la Kiev urmând să-și reanalizeze acțiunile în funcție de ultimele informații în legătură cu situația existentă la granița estică, unde riscul de trecere a frontierei de către trupele ruse este crescut, transmite Interfax, citând mass-media ucrainene.

”Conform datelor serviciilor de informații ucrainene, as crescut considerabil riscul ca trupele ruse să treacă granița”, scrie KyivPost, citând o sursă din cadrul guvernului de la Kiev, potrivit agenției de presă ruse.

Publicația ucraineană mai scrie că operațiunea de la Slaviansk avea ca obiectiv eliberarea până la sfârșitul zilei de joi a tuturor clădirilor guvernamentale ocupate de separatiștii proruși. Potrivit KyivPost, în timpul confruntărilor au murit șapte persoane.

Anterior, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că armata rusă a început joi noi manevre în apropierea frontierei cu Ucraina, ca răspuns la operațiunea militară lansată de autoritățile de la Kiev împotriva separatiștilor rusofoni din estul teritoriului ucrainean.

‘Am fost constrânși să reacționăm în fața acestei evoluții a situației’, a justificat ministrul rus aplicațiile la care participă unități din districtele militare Sud și Vest și în cadrul cărora aviația rusă efectuează zboruri aproape de granița cu Ucraina. (Agerpres)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii