Madridul anunţă ”o examinare generală” a reţelei feroviare, după accidentul de tren soldat cu peste 70 de morţi

vineri, 09 august 2013, 12:32
2 MIN
 Madridul anunţă ”o examinare generală” a reţelei feroviare, după accidentul de tren soldat cu peste 70 de morţi

Ministrul spaniol pentru echipamente, Ana Pastor, a anunţat vineri ”o examinare generală” a întregii reţele feroviare, în scopul îmbunătăţirii securităţii după accidentul de tren soldat cu 79 de morţi pe 24 iulie în nordul ţării, relatează AFP.

”Are loc o examinare generală a tuturor protocoalelor, a tuturor sistemelor” şi a vitezelor autorizate pe reţea, ”ca urmare a auditului pe care l-am cerut pe 25 iulie”, a afirmat dna Pastor în faţa unei comisii parlamentare.

”Când vorbesc de tot înseamnă toată reţeaua feroviară” spaniolă, a insistat ministrul. ”Reţeaua este analizată şi, în funcţie de această analiză, vor fi luate deciziile care trebuie să ducă la o ameliorare a securităţii” reţelei, a adăugat Ana Pastor.

Accidentul, care s-a soldat cu moartea a 79 de persoane şi rănirea altor aproape 180, a survenit la un viraj foarte brusc, la o distanţă de patru kilometri de Santiago de Compostela, pe un tronson care nu este echipat cu un sistem automat de frânare. Trenul a deraiat la o viteză de 179 de km/oră, în timp ce el trebuia să circule cu 80 km/oră.

Mecanicul, Francisco José Garzon Amo, a fost inculpat pentru 79 de omoruri din imprudenţă.

Guvernul şi responsabilii reţelei feroviare încearcă să dea asigurări în legătură cu securitatea sistemului feroviar, într-un moment în care Madridul este în competiţie pentru a-şi vinde TGV-ul Braziliei. (Agerpres)

Comentarii