Mai uşor decât se aştepta

luni, 11 noiembrie 2013, 02:50
5 MIN

 CSMS Iaşi – Gloria Buzău 3-1 (2-0), în ultima etapă a turului Ligii a II-a de fotbal. Pregătiţi de Viorel Ion, oaspeţii nu au pus probleme unei echipe ieşene care a zburdat o oră



 
CSMS: B. Miron – Firoiu, Creţu, Vişa, Ţigănaşu – Onofraş (’80 – Bădescu), Mihalache, Dedu (’71 – Novac), Cl. Ionescu (’65 – Vladu) – Dobre, Herghelegiu. Antrenor: Marius Lăcătuş.
Gloria: Stoicescu – C. Vlaicu, Bîrsănel, Dăniţă, B. Dumitru – G. Marcu (’80 –  Zeciu), Mihăescu – Cucu, Zăinescu (’55 – Fl. Alexandru), Burlacu – Verdeş (’46 –  Drăguţ). Antrenor: Viorel Ion.
Cartonaşe galbene: Dobre (’59), Mihalache (’86) – Drăguţ (‘90^2).
Arbitri: C. Pană (Bucureşti); Ad. Mărginean (Aiud), M. Marica (Bistriţa).
 
1-0, min. 2: Herghelegiu a înscris din careul mic după o pasă din lateral dreapta trimisă de Onofraş;
2-0, min. 28: Creţu a pasat peste apărarea buzoiană, Dedu a scăpat singur şi a înscris;
3-0, min. 54: Onofraş, după o centrare de pe stânga, a marcat din careu;
3-1, min. 85: Drăguţ a reluat din careul mic o centrare de pe dreapta.
 
CSMS Iaşi a obţinut sâmbătă o victorie facilă în ultima etapă a turului Ligii a II-a de fotbal. Având în faţă o formaţie care s-a exprimat extrem de modest, gazdele nu au avut nicio emoţie în a se impune. Galopul de sănătate al Iaşului a fost anunţat repede, meciul pornind, practic, de la 1-0, după un gol ca la antrenament marcat de Herghelegiu. Atacantul ieşean a fost la un pas să semneze dubla, în minutul 6, însă Stoicescu a respins, iar Dedu a reluat apoi peste poartă. Tot în afara cadrului porţii s-a dus şi şutul lui Dobre (’10), centrările trimise de Onofraş (’13) şi Ţigănaşu (’18) dând emoţii oaspeţilor. Singura încercare cadrată a oaspeţilor din prima repriză, “capul” lui Dăniţă, respins de Miron (min. 25), avea să genereze o replică imediată a gazdelor, peste trei minute: lenta apărare a oaspeţilor a fost surprinsă extrem de avansat, lucru care s-a întâmplat des sâmbătă, Creţu nu a fost presat, i-a pasat “peste” lui Dedu, care a marcat pentru 2-0. Scorul de forfait, apropiat de aspectul partidei, a fost scris pe tabelă abia în minutul 54 deoarece Herghelegiu (’45), Dedu (’46) şi Onofraş (’53) nu au fost inspiraţi la finalizare, ultimul revanşându-se apoi. La 3-0, Iaşul a oprit motoarele, gazdele mai contând în atac până la final doar în minutul 82, când Dobre şi Herghelegiu, în aceeaşi fază, nu au găsit drumul spre gol, iar şutul lui Ţigănaşu a fost prins de Stoicescu. Invitată la joc, Gloria şi-a trădat limitele, însă apărarea gazdelor a arătat iarăşi că are probleme în faţa oricărei echipe, Drăguţ strângând scorul.
Per total, succes lejer al Iaşului, în faţa unei formaţii care, aşa cum au susţinut toţi oficialii oaspeţilor, a fost de nerecunoscut în Copou.
 
 
De ce a jucat Gloria fără patru titulari?
 
^ Faţă de jocul din runda precedentă, cu FC Clinceni, Viorel Ion a schimbat în totalitate linia din spatele vârfului şi l-a folosit pe stoperul Vlaicu pe postul de fundaş dreapta. Oaspeţii au avut variante diferite în ceea ce priveşte absenţele din primul “11” a patru jucători importanţi. Dacă oficialii Gloriei au afirmat că absenţele nu sunt cauzate de accidentări, Viorel Ion a spus după joc, iniţial, că trei jucători sunt accidentaţi, pentru ca apoi să revină: “Gabriel Ion şi Agachi au fost accidentaţi, iar Puşcaş şi Voicu – pedepsiţi pentru evoluţia din etapa trecută”. ^ Oaspeţii au avut o delegaţie consistentă la tribuna oficială, alături de preşedintele Dan Tulpan, fiind prezent, printre alţii, şi fosta extremă Dumitru Marcu, secretar general la clubul buzoian. Relaxaţi pe tot parcursul jocului, şefii Buzăului au afirmat că Gloria a făcut cel mai slab joc din campionat. În ceea ce priveşte susţinerea financiară, Tulpan a susţinut că gruparea buzoiană a primit de la Consiliul Local 1 200 000 de lei în acest an calendaristic, în care costurile cu promovarea în eşalonul doi au fost ridicate. ^ Revenit după o accidentare care l-a scos din circuit dinaintea începutului sezonului, Vladu a bifat primele minute în acest campionat. Un alt fotbalist recuperat după o accidentare mai lungă, Bădic, nu a prins lotul de 18, juniorul Moisii fiind preferat rezervă. ^ Firoiu a debutat la CSMS. ^ Oaspeţii au avut o galerie formată din patru persoane! ^
 
Declaraţiile tehnicienilor
Marius Lăcătuş: “Sunt mulţumit de rezultat, am obţinut punctele dorite. Îmi doresc să nu mai avem oscilaţiile pe care le etalăm în joc. Trebuie să eliminăm greşelile, mai ales cele din faza defensivă. În plus, trebuie să fim un pic mai concentraţi la finalizare. Am dat trei goluri, dar mai puteam da încă trei-patru. La golul lor a fost o greşeală de marcaj a stoperilor, nu e vina lui Miron. De la Firoiu nu mă aşteptam să rupă norii, sunt mulţumit de ceea ce a făcut în faza defensivă. Dedu a jucat surprinzător de bine, poate să rămână titular. În continuare, trebuie să facem puncte pentru play-off”.
Viorel Ion: “Joc la discreţia gazdelor. Noi am făcut cel mai slab joc din acest tur. S-a demonstrat că Buzăul are 12-13 jucători şi că cei patru jucători de bază care au lipsit au contat mult. Obiectivul nostru este evitarea retrogradării în acest an. E un proiect pe trei ani aici, atât cât am contract cu Gloria. Cred în el, pentru asta am refuzat săptămâna trecută o ofertă de la Liga I. Nu regret că nu am venit la Iaşi. În vară, n-au vrut ei, apoi n-am mai vrut eu. Iaşului i-ar trebui un jucător ca Pălimaru, un atacant pe care l-am redresat eu şi care poate să joace la orice echipă de Liga I”.

Comentarii