Advertorial

Mândre bucate în zi de sărbătoare: scrumbii la grătar la restaurantul Rustic de la Bellaria Hotel

vineri, 24 martie 2017, 11:30
2 MIN
 Mândre bucate în zi de sărbătoare: scrumbii la grătar la restaurantul Rustic de la Bellaria Hotel

În ziua de 25 martie dăm startul unui sezon pe placul iubitorilor de pește, indiferent că respectă sau nu restricțiile postului Pascal. Deschidem, așadar, sezonul unui pește migrator ce-și face veacul și în Delta Dunării. Ce să fie?
 

Este evident: deschidem sezonul scrumbiei. Pregătite în tihnă, pe grătarul încins, sfârâind în voie, scrumbiile se înfățișează apetisant gurmanzilor. Iar papilele gustative simt o plăcere tare vie la întâlnirea cu carnea de scrumbie, fragedă și suculentă, ce merge minunat alături de mujdei de usturoi tânăr, verde, sau suc proaspăt stors din lămâi parfumate. Pentru o aventură culinară completă, scrumbia la grătar face pereche bună cu niscaiva adaosuri de bucate ca-n vremile de-altădat’: cartofi copți pe plită, ciuperci de pădure prăjite sau orez cu stevie.

Și pentru că în ziua de Buna Vestire este dezlegare la pește, iar vorba strămoșească „pofta vine mâncând” este, parcă, mai actuală decât oricând, la restaurantul Rustic de la Bellaria Hotel și alte bucate din pește fac cu ochiul amatorilor de mâncare bună, tradițională; ca, de exemplu, file de păstrăv la cuptor (servit cu sos de roșii și cartofi rumeniți cu unt și mărar), saramură de crap (din fâșii de roșii, ardei gras, morcov tânăr și ceapă dulce, cu mămăliguță fierbinte), răpitorul șalău la grătar sau crocantele hamsii învelite în strat subțire de făină albă, rumenite în tihnă în ceaunul încins.

Pentru mai multe sugestii, numai bune pentru prima dezlegare la pește din acest post, te invităm să răsfoiești meniul restaurantului Rustic de la Bellaria Hotel, disponibil aici. Încheiem reamintindu-ți de intervalul orar 12:00-16:00, când prețurile bucatelor din meniu trec printr-o transformare magică, reducându-se cu 20%. În fiecare zi, indiferent că-i iarnă sau vară, marți sau duminică.

S-aveți poftă la bucate ca-n vremile de-altădat’!       

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii