Neurochirurgul Dimov, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

vineri, 21 aprilie 2017, 11:36
2 MIN
 Neurochirurgul Dimov, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Neurochirurgul Victor Dimov a fost condamnat, joi, de Tribunalul Iași la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, sentința nefiind definitivă. Medicul a fost acuzat că a pretins 1.000 de lei pentru intervenția chirurgicală pe care o urma să o efectueze și 200 de lei pentru anestezist.

Medicul Victor Dimov (71 de ani) de la Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi a fost obligat de judecători să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul în cadrul Direcției de Asistență Comunitară (Consiliul Local Iaşi) ori în cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat (Consiliul Local Iaşi), „afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, inculpatul nu poate presta această muncă”, scrie ReporterIS.

„Aplică inculpatului Dimov Victor pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute în art. 66 lit. a), b) ?i g) Cod penal (respectiv, dreptul de a fi ales în autorită?i publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a exercita funcția de medic primar neurochirurg în sistemul public sanitar din România), de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. (…) Dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei principale de 3 ani închisoare aplicate inculpatului, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, se arată în minuta  sentinței Tribunalului Iași.

Sentința nu este însă definitivă, ci poate fi contestată atât de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, cât și de Dimov.

Medicul Victor Dimov de la Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi a fost trimis în judecată, în septembrie 2016, pentru luare de mită și trafic de influență. El a fost denunțat de fiica unui pacient după ce ar fi pretins 1.000 de lei pentru intervenția chirurgicală pe care o urma să o efectueze și 200 de lei pentru anestezist, potrivit ReporterIS.

 „Faptele inculpatului DIMOV VICTOR care, în calitate de medic neurochirurg colaborator în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi, a pretins în data de 18.07.2016, pentru a efectua o intervenţie chirurgicală pacientului S. I., suma de 1000 de lei pentru sine şi 200 de lei pentru anestezistul R. A. de la aceeaşi instituţie, asupra căruia a lăsat de înţeles că are influenţă pentru a o determina să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, de la denunţătoarea S. M., astfel încât, în data de 20.07.2016, în condiţii de flagrant, a primit suma de 1.200 de lei, dând de înţeles că deja a dat 200 de lei anestezistului pentru faptul că participase la intervenţia chirurgicală, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de luare de mită”, arată procurorii ieșeni în rechizitoriu.

Comentarii