Nou selecţioner la handbal feminin. A castigat de doua ori Liga Campionilor

miercuri, 05 octombrie 2016, 09:30
2 MIN
 Nou selecţioner la handbal feminin. A castigat de doua ori Liga Campionilor

 Antrenorul spaniol al echipei maghiare Györi Audi ETO KC, dublă câştigătoare a Ligii Campionior, Ambros Martin, îl va înlocui pe Tomas Ryde la conducerea naţionalei feminine de handbal

 
Spaniolul Ambrosio José Martín Cedres, cunoscut mai mult sub numele Ambros Martin, este noul antrenor al echipei naţionale feminine de handbal a României, anunţă Federaţia Româna de Handbal pe site-ul său oficial. Cel mai bun antrenor din lume în 2013 şi 2014, câştigător de două ori al Ligii Campionilor, a semnat un contract cu FRH până în 2020, fiind responsabil cu strategia handbalului naţional Feminin.  Antrenorul spaniol îl va înlocui pe suedezul Tomas Ryde, care a condus naţionala României în ultimele 16 luni şi care se va dedica mai departe carierei de om de afaceri, ”aceasta oferindu-i la acest moment oportunităţi deosebite”.
”Consider numirea lui Ambros Martin, un antrenor din elita handbalului mondial feminin, ca fiind un nou pas important pentru proiectul nostru. Venirea sa confirmă hotărârea noastră de a lucra cu cei mai buni profesionişti din handbalul mondial, atât la naţionala de fete, cât şi la naţionala de băieţi, condusă de Xavi Pasqual. Mă bucur enorm că alături de ei sunt antrenori de top din România şi le mulţumesc lui Costică Buceschi şi lui Eliodor Voica pentru contribuţia lor la acest proiect”, a declarat preşedintele FRH, Alexandru Dedu.
La naţionala feminin, Ambros Martin va face echipă cu actualul antrenor secund, Costică Buceschi, şi cu antrenorul cu portarii, Jaume Fort Mauri. El va conduce în paralel şi echipa maghiară de club Györi Audi ETO KC, cu care a câştigat cele două trofee europene.  Înainte de a venit la Györ, în 2012, Ambros Martin a petrecut opt ani la Itxako Navarra, cu care a cucerit 11 trofee. El a cucerit Liga Campionilor şi ca jucător, la echipa spaniolă Portland San Antonio.
Ryde a obţinut cu naţionala României medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2015, dar tricolorele nu au trecut de grupe la Jocurile Olimpice de la Rio cu scandinavul pe banca tehnică. (AGERPRES)
 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii