O broscuţă ţestoasă, desemnată mascota Ateneului Tătăraşi

miercuri, 29 iunie 2016, 10:48
1 MIN
 O broscuţă ţestoasă, desemnată mascota Ateneului Tătăraşi
Aceasta a fost botezată Ateneu şi poate fi admirată în fântâna arteziană din grădina instituţiei.

O nouă atracţie, în special pentru cei mici, poate fi admirată în grădina Ateneului Tătăraşi. Aici se află un acvariu extrem de interesant şi original, cu o fântână arteziană improvizată dintr-un pian vechi, pe claviatura căruia curge apa în bazinul de sticlă de dedesubt. Acolo, ascuns printre pietre, locuieşte… Ateneu. 

Da, aşa o cheamă pe broscuţa ţestoasă care poartă numele instituţiei şi care este de mărimea unei palme de copil. „La ultimele ploi am găsit broscuţa în grădină şi am decis să o păstrăm. I-am luat şi trei parteneri de acvariu“, povesteşte Andrei Apreotesei, directorul Ateneului Tătăraşi, prezentând şi restul broscuţelor, care sunt mult mai mici decât mascota instituţiei.

Acesteia îi place să facă plonjoane de pe claviatură, direct în apă, împroşcând vizitatorii, dar şi să fie mângâiată pe carapace. Ieşenii care ajung la spectacolele instituţiei de cultură, dar şi copii care merg la cursuri pe perioada verii îi pot face o vizită lui Ateneu, acesta bucurându-se oricând de oaspeţi. 

Comentarii