Ofiţer în rezervă tranşat de soţie (profesoară), aruncat în tomberoanele din Tg. Frumos

marți, 15 septembrie 2015, 11:19
4 MIN
 Ofiţer în rezervă tranşat de soţie (profesoară), aruncat în tomberoanele din Tg. Frumos

Procurorii din Iași au identificat o femeie din județul Neamț care a aruncat luni noapte într-un tomberon din Târgu Frumos trupul unui bărbat fără cap, care s-a dovedit a fi soțul acesteia.

ORA 14:15

Femeia din Roman, anchetată că și-a tranșat soțul, ar fi ținut capul acestuia într-o găleată, într-o debara din apartament, procurorii căutând acum organele interne și organele genitale ale bărbatului, pe care femeia le-ar fi scos și aruncat.

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, femeia în vârstă de 64 de ani era profesoară pensionată, avea absolvite studii superioare, și a fost surprinsă de camerele de luat vedere de la o benzinărie urcându-se cu trei saci într-un autocar spre Iași la ora 0.55.

Aceasta a ajuns în jurul orei 01.30 în orașul Târgu Frumos, urcându-se apoi într-un taxi din locul în care a lăsat-o autocarul spre piață. Taximetristul, simțind mirosul din cei trei saci, a informat o patrulă a Poliției Locale din zona respectivă despre femeie, iar aceștia au găsit-o în momentul în care debarasa sacii în tomberoanele din preajma pieței.

Femeia a fost rugată de către polițiști să desfacă sacii, iar acolo s-au găsit rămășițele unui bărbat, fără cap, fără organe interne și fără organe genitale.

Aceasta a fost legitimată și s-a identificat faptul că este din Roman, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași deschizând un dosar penal pentru omor și sesizând instituția corespunzătoare de pe raza județului Neamț.

„Astăzi noapte de la ora 1.30 a fost identificată pe raza județului Iași o femeie domiciliată în Roman, născută în 1951, care avea asupra ei trei saci de plastic care miroaseau îngrozitor a cadavru. Cadavrul a fost descoperit tranșat, fără cap, organe genitale și fără organe interne“, a declarat procurorul criminalist Stelian Olteanu, care se ocupă de caz.

Acesta a precizat că, ulterior, a fost cercetat, cu permisiunea femeii, apartamentul acesteia din Roman, unde a fost descoperit faptul că persoana decedată era soțul ei, în vârstă de 69 de ani, ofițer în rezervă, de profesie inginer mecanic.

În locuința descrisă de anchetatori ca fiind „plină de gunoaie“, a fost descoperit capul bărbatului, într-o găleată de plastic ținută într-o debara, fostă baie, învelit într-o pungă de platic și în hârtie de ziar, „cel mai probabil urmând a fi debarasat“, au adăugat anchetatorii.

Nu s-au găsit în locuința femeii organele interne, în prezent procurorii cercetând canalele din preajma adresei la care este domiciliată femeia, cât și tomberoanele.

Capul bărbatului a fost trimis la Iași, la Institutul de Medicină Legală, unde are loc autopsia pentru a se determina cu exactitate cauza și condițiile s-a produs decesul.

„Nu știm ce anume a dorit să facă femeia pentru că nu am putut discuta cu ea, era incoerentă, vorbea doar pe lângă subiect. Din punctul nostru de vedere sigur este suspectă, încă nu am făcut un act de urmărire penală împotriva ei, așteptăm rezultatele autopsiei. Încă nu au fost găsite organele interne sau cele genitale, facem verificări, probabil au fost aruncate“, a adăugat procurorul Stelian Olteanu.

Cercetările efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț vor continua după finalizarea autopsiei.

UPDATE ORA 13:30

Vânzătorii din piaţă au fost martori când criminaliştii au desfăcut sacii, în această dimineaţă, la ora 6. Ei au spus că mâinile şi picioarele bărbatului erau tăiate bucăţi, iar organele abdominale erau scoase în afară. Ei presupun că bărbatul ar fi fost ucis în urmă cu câteva zile din cauza mirosului insuportabil emanat de saci.

Acasă la soţie, criminaliştii au găsit capul bărbatului într-o pungă. Sinistrul pachet, înfăşurat în ziare, era într-o găleată lăsată într-o debara.

Tomberoanele în care au fost aruncaţi sacii

ORA 12:10

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au intervenit astăzi noapte în localitatea Târgu-Frumos, unde Poliția locală a găsit trupul unui bărbat, în trei saci, în tomberoane.

Potrivit surselor citate, în noaptea de luni spre marţi, o femeie care avea mai multe bagaje voluminoase a coborât la Târgu Frumos dintr-un microbuz care venea de la Roman şi s-a urcat într-un taxi. După ce aceasta a coborât din autoturism, şoferul a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat că bagajele unei cliente emanau un miros suspect, care semăna cu mirosul de cadavru.

„A fost găsită femeia la 100 de metri de piață, a fost legitimată, procurorii criminaliști determinând faptul că este din Roman și că ar fi venit cu autocarul cu cei trei saci, bine împachetați, în cursul nopții“, a declarat Carmina Pascal, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În continuare, au fost alertați procurorii criminaliști din județul Neamț care s-au deplasat împreună cu femeia la locuința acesteia din Roman, unde au găsit capul bărbatului decedat, tranșat în cei trei saci, care s-a dovedit a fi soțul acesteia.

Din primele informații, sacii în care și-a transportat femeia soțul au fost bine sigilați, iar cei din autocar nu și-au dat seama, nefiind nici un miros puternic.

Ancheta a fost preluată de către procurorii criminaliști din Neamţ..

Comentarii