Pe spinarea şoferilor: Contre pe tema şantierului întârziat de pe şoseaua Bucium

marți, 02 septembrie 2014, 01:55
2 MIN
 Pe spinarea şoferilor: Contre pe tema şantierului întârziat de pe şoseaua Bucium

Cristian Adomniţei a somat practic oficialii furnizorului de apă să finalizeze lucrările până pe 15 septembrie.

Şantierul ApaVital din Bucium a intrat în prelungiri. Lucrările de pe şoseaua Bucium ar fi trebuit terminate încă de pe 18 august, dar nu dau niciun semn că se apropie de finalizare. Situaţia a făcut obiectul unei discuţii pe contre între conducerea Consiliului Judeţean şi cea a ApaVital. “Am primit reclamaţii de la părinţii de copii în ce priveşte lucrările din Bucium. Începe şcoala, iar traficul care şi-aşa e cum e, va deveni un calvar. Am fost personal în zonă, să văd cum se prezintă situaţia. Ştiu că ApaVital a terminat de instalat ţevile sale. De ce nu se încheie asfaltarea?”, a întrebat preşedintele CJ, Cristian Adomniţei.

Lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare de pe şoseaua Bucium fac parte dintr-un proiect în valoare de 38,85 milioane de lei, derulat de ApaVital. Lucrările din Bucium vizează înlocuirea canalizării pe o lungime de 3,4 km. Şantierul a fost deschis în septembrie 2013, lucrarea fiind executată de Hidroconstrucţia SA Bacău, care a subcontractat asfaltarea către Citadin. “Au fost într-adevăr mai multe reclamaţii în zonă. Poliţia a oprit parţial lucrările, pentru a fluidiza traficul. Ca urmare, Hidroconstrucţia lucrează doar la decapare noaptea, iar Citadin ziua, la asfaltare. Nu caut o justificare pentru situaţie, dar acolo este şi terenul foarte prost, unul din cele mai proaste terenuri de fundaţie din tot Iaşul. Încercăm ca până pe 15 septembrie să încheiem până la ieşirea din Iaşi. Se va lucra însă în continuare, dincolo de ieşire”, a spus directorul tehnic al ApaVital, Mihai Doruş.

Explicaţiile lui Doruş nu au fost considerate mulţumitoare de preşedintele CJ. “Foarte frumos, dar cu mici amendamente. Nu «încercăm». «Cu siguranţă» veţi termina până pe 15. Adică, daţi drumul la circulaţie. Că se va lucra mai departe, e altă treabă, dar să fie totul făcut până la ieşirea din Iaşi. Dintr-acolo vin copiii la şcoală, nu din Dobrovăţ”, a replicat Adomniţei.

După coşmarul din Bucium, pentru şoferii ieşeni va începe calvarul de pe Tudor Vladimirescu. În cadrul aceluiaşi proiect, Hidroconstrucţia va începe lucrări similare pe Tudor Vladimirescu şi C.A. Rosetti. Acestea ar urma să se finalizeze în luna mai a anului viitor.

Comentarii