Pe unde mai circulăm? 71 de străzi din Iaşi intră în reparaţii. Vedeţi lista completă!

joi, 06 martie 2014, 02:50
3 MIN
 Pe unde mai circulăm? 71 de străzi din Iaşi intră în reparaţii. Vedeţi lista completă!

Străzile care au ieşit din iarnă pline de gropi vor intra în reparaţii în perioada următoare. Primăria a finalizat inventarul celor mai găurite tronsoane de carosabil din munici­piu care au nevoie de reparaţii urgente. Afectate sunt 71 de străzi din tot oraşul, multe dintre acestea fiind reparate în fiecare primăvară. Pentru acestea, municipalitatea a făcut şi o estimare a materialelor care urmează utilizate, în cantitate de 510 tone de asfalt.

 

LISTA STRĂZILOR CE INTRĂ ÎN REPARAŢII

 

Cele mai mari probleme se află pe strada Trei Fântâni (cunoscută şi ca „Drumul hoţilor“), unde echipele de la Primărie au intervenit chiar de ieri şi vor lucra şi în zilele umătoare. „Sunt pregătite 14 echipe, toate dotate cu mijloace de transport, utilaje. Au fost inventariate 71 de străzi dintre cele mai circulate din municipiul Iaşi şi care au nevoie de intervenţii. Avem în bază materialele necesare, agregate, stocuri de bitum, motorină este şi ne apucăm de treabă imediat ce vremea este favorabilă“, a anunţat viceprimarul Mihai Chirica. Conform centralizării făcute de Primărie, strada Maşinii şi aleea Nicolina au nevoie de reparaţii urgente, pe aceste artere fiind estimată cantitatea cea mai ridicată de asfalt. Peste 40 de tone de asfalt ar fi necesare pentru lucrările din Nicolina. Pe strada Trei Fântâni se va interveni cu 30 de tone de asfalt. Şi aleea Tudor Neculai se află într-o stare critică şi va intra în reparaţii. Ieşenii au reclamat în repetate rânduri că în zonă au apărut cratere la tot pasul, iar Primăria va interveni cu 20 de tone de asfalt. Aceeaşi cantitate de materiale vor fi duse şi în spate la Poşta Păcurari şi pe strada Bularga. Cantităţi ridicate de materiale de construcţii au fost estimate şi pentru strada Pantelimon Halipa de la Spitalul de Recuperare, unde municipalitatea va interveni cu 15 tone de asfalt, pe strada Vitejilor, 12 tone de asfalt, cartier Ciurchi – 12 tone de asfalt. Gropile de pe strada Libertăţii urmează să fie astupate de urgenţă, aceasta fiind una dintre străzile modernizate cu fondurile din creditul Dexia. Municipalitatea a inventariat gropi multe pe Splai Bahlui, ambele maluri, în cartierul Tătăraşi, strada Mitropolit Varlaam, strada Transilvaniei, Stindardului, Theodor sau Butnari.

Lucrările pe cele 71 de străzi inventariate de Primărie vor avea loc în perioada următoare, fiind vorba de intervenţii de urgenţă pentru siguranţa circulaţiei. Acestea vor fi urmate de reparaţiile din campania de primăvară. „După această campanie, dăm drumul la campania de primăvară cu locurile de parcare, cu reparaţii mai profunde, cel cu piatră care şi ele sunt condiţionate de vreme“, a arătat Chirica.

Primăria va lucra şi în Metalurgie, Poitiers, Frumoasa, piaţa CUG, Alexandru cel Bun – Dacia, Păcurari, Copou, Mircea cel Bătrân, cartier Bularga şi Manta Roşie.

Comentarii