Pompierii ieşeni, puşi degeaba pe drumuri de gândaci. Cum se păcălesc ieşenii şi sună la 112

marți, 30 iunie 2015, 01:52
1 MIN
 Pompierii ieşeni, puşi degeaba pe drumuri de gândaci. Cum se păcălesc ieşenii şi sună la 112

Dezinsecţia făcută în blocuri din municipiul Iaşi îi pune pe drumuri degeaba pe pompieri.

De aproximativ două săptămâni, de când s-a început dezinsecţia, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) trimit autospeciale la sesizările făcute prin 112, iar când pompierii ajung la destinaţie observă că “fumul” reclamat este doar substanţa dezinfectantă. Ieri, două autospeciale de pompieri au fost trimise degeaba la un bloc situat în Tătăraşi, vis-a-vis de Ateneu.

Apelul a făcut în jurul orei 13.30. Cele două maşini cu pompieri ajunse acolo s-au întors la bază imediat, deoarece în zonă nu era niciun incendiu, ci doar dezinfectant. “Au fost trimise două autospeciale la un bloc situat pe strada Ion Creangă, din Tătăraşi, unde sunase un ieşean care reclamase că din subsolul blocului iese fum. La locul indicat, pompierii şi-au dat seama că este vorba despre dezinsecţie”, a precizat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt în cadrul ISU.

Cazuri asemănătoare au mai fost semnalate şi în urmă cu două săptămâni, în Păcurari, unde angajaţii unei bănci au sunat la 112 spunând că este un incendiu în clădire. Pompierii au dislocat atunci mai multe autospeciale, dar s-a dovedit a fi, din nou, dezinfectant care se împrăţtieîn clădiri asemenea unui fum.

 

Comentarii