Pregătiri de sărbătoare la Iaşi: se împlinesc 3 ani de la beatificarea episcopului Anton Durcovici

luni, 24 aprilie 2017, 01:50
1 MIN
 Pregătiri de sărbătoare la Iaşi: se împlinesc 3 ani de la beatificarea episcopului Anton Durcovici

Dieceza de Iaşi se pregăteşte de sărbătoare pentru mijlocul lunii mai – se împlinesc trei ani de zile de la beatificarea episcopului Anton Durcovici, când zeci de mii de oameni au participat la celebrarea prezidată de clerici de la Vatican pe Stadionul „Emil Alexan­drescu“ din Iaşi în 2014. 

Atunci, reprezentanţii episcopiei au spus că la eveniment au pus la dispoziţia credincioşilor un tren cu opt vagoane care a adus 2.500 de persoane la Iaşi pe ruta Adjud – Bacău – Roman – Iaşi şi înapoi. În total, conform acestora, s-au împărţit 22.500 de bilete în dieceză, iar pe lângă acestea au mai fost încă 2.000 de persoane care au venit fără bilete, direct la stadion. Episcopul de Iaşi, Anton Durcovici, este cel de-al cincilea român al cărui decret de beatificare este semnat de către Vatican.

Cel de-al cincilea Fericit catolic român a fost decretat astfel de către Papa Francisc pe 23 noiembrie 2013, după un proces care a durat aproape două decenii, şi a fost demarat de către studenţii acestuia care s-au refugiat în Austria de regimul comunist. „A fost un om foarte ordonat, şi strălucea prin această viaţă. Toată lumea pe care am întâlnit-o mi-a vorbit despre un om înţelept, foarte bine pregătit intelectual şi înzestrat cu o mare evlavie, cu o puternică viaţă spirituală. Raportul lui cu Dumnezeu a fost strălucitor“, a declarat pr. Wilhelm Dancă despre episcopul Durcovici. 

 

 

Comentarii