Bannerele electorale acoperă semafoarele

Primăria ia la control toate materialele de propagandă electorală din Iaşi (FOTO)

marți, 07 octombrie 2014, 10:24
1 MIN

Edilii au anunţat ieri că au demarat o acţiune amplă de verificare a fiecărui banner, afiş electoral şi panou care se află amplasate pe raza municipiului. Aceştia invocă faptul că unele dintre materialele de promovare nu ar respecta condiţiile de vizibilitate, aşa cum era prevăzut în aprobările eliberate de Primărie.

„De la începerea campaniei, am primit câteva reclamaţii cu privire la amplasarea unor materiale electorale pe domeniul public. Avem în vedere în special bannerele electorale amplasate pe drumurile publice, mulţi şoferi reclamând faptul că o parte dintre acestea obturează semnele de circulaţie, inclusiv semafoarele din intersecţii, şi mă refer la acele semafoare amplasate deasupra acestora. Sunt şoferi care s-au arătat deranjaţi de faptul că respectivele semafoare nu mai sunt vizibile din cauza acestor bannere“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Acesta a mai spus că Primăria va îndepărta toate acele materiale electorale „care pun în pericol traficul rutier şi pietonal“ şi că aceste măsuri vor fi luate indiferent de partidele sau candidaţii la prezidenţiale.

În ceea ce priveşte numărul bannerelor electorale, PSD a înaintat cele mai multe solicitări la Primărie, peste 111 amplasamente fiind obţinute pentru amplasarea materialelor de promovare. Alianţa Creştin Liberală a solicitat de la Primărie 93 de locuri pentru a-şi ridica bannerele cu candidatul lor, Klaus Iohannis, în timp ce Partidul Mişcarea Populară a solicitat doar 20 de locuri pentru bannerele cu candidatul Elena Udrea.

Comentarii