Primii paşi pentru reamenajarea Cimitirului Eroilor de la Butea

marți, 05 septembrie 2017, 01:50
1 MIN
 Primii paşi pentru reamenajarea Cimitirului Eroilor de la Butea

Problema Cimitirului Eroilor de la Butea se arată a fi mai complicată decât pare. Amintim că perimetrul respectiv a „pierdut“ în timp mai multe cruci metalice, iar cele de lemn nu mai au nici ele multe zile. Un mic monument de beton şi o tablă ruginită pe care scrie „Slavă eroilor neamului căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial“ se încăpăţânează să reziste peste vreme. 

Prefectul Marian Şerbescu a vizitat ieri locul, însoţit de Romeo Olteanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, col. Dragoş Iacob, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt“, col. Ioan Timofte, preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor – filiala Iaşi şi de reprezentanţi ai autorităţilor locale din comuna Bu­tea, inclusiv primarul comunei, Anton Anti. Nu unul, ci trei proprietari de teren deţin suprafaţa respectivă (5.600 mp), dar numai în acte, pentru că au acceptat la schimb alte terenuri oferite de Primăria comunei Butea.

Însă întocmirea actelor este de durată. Deşi cimitirul e întreţinut de administraţia locală, nu se poate întreprinde nimic până când nu va figura în scripte ca fiind în proprietatea comunei. „N-ar fi o problemă de obţinut fonduri pentru a-l amenaja aşa cum se cuvine, dar cimitirul trebuie să figureze în acte că aparţine Consiliului Local“, ne-a declarat aseară prefectul Şerbescu. El a adăugat că, astăzi, Serviciul juridic al Prefecturii va căuta, împreună cu cei din comunele Butea şi Al.I. Cuza, cea mai bună soluţie pentru scur­tarea acestei etape birocratice.

 

  

Comentarii