Primul zbor low-cost al Wizz Air efectuat de la Iaşi. Avionul, plin

vineri, 18 septembrie 2015, 01:59
2 MIN
 Primul zbor low-cost al Wizz Air efectuat de la Iaşi. Avionul, plin

Cursa aparţinând companiei Wizz Air a decolat alaltăieri spre Londra.

Primele zboruri Iaşi – Londra ale unei companii low-cost s-au desfăşurat miercuri cu aeronava aproape plină. Dinspre Londra – Luton, aeronava Wizz Air a aterizat la Iaşi cu 141 de pasageri şi 4 copii la bord, cursa retur decolând cu 169 de pasageri şi un copil.

„Este un start extrem de bun. Să pleci de la început cu un avion plin, nu se întâmplă foarte des. Probabil cifrele vor fi şi mai bune pe viitor, pe măsură ce publicul se obişnuieşte cu noua cursă, se face promovarea acesteia şi aşa mai departe. Aceasta arată că produsul nu este reprezentat doar de destinaţie, Londra în acest caz, ci şi de oră şi zi“, a declarat directorul Aeroportului, Marius Bodea.

Cursa Wizz Air Iaşi – Londra se desfăşoară miercurea şi duminica, decolarea de la Iaşi având loc la 13.45, iar aterizarea cursei retur, la ora 13.15. Cursa este operată cu aeronave Airbus 320, cu o capacitate de 180 de locuri, gradul mediu de ocupare fiind de aproape 90%.

Directorul Aeroportului a apreciat că introducerea unei noi curse spre Londra, în afara celei Tarom, ca şi viitoarea introducere a aceleiaşi destinaţii şi în orarul Blue Air nu vor avea ca efect „canibalizarea“ companiilor.

„Este o altă adresabilitate. Sunt oameni care au nevoie de anumite zile şi ore sau care vor anumite condiţii de zbor. Cei care zboară în mod obişnuit au putut observa că, în ultimul timp, condiţiile de zbor între companiile de linie şi cele low-cost au început să se apropie. În cazul nostru, nu a scăzut încărcarea pe cursele Tarom după introducerea cursei Wizz Air. După ce va intra şi Blue Air, vom avea zboruri spre Luton aproape în fiecare zi a săptămânii, ceea ce nu poate decât să ne bucure“, a spus Bodea.
 

Comentarii