Reprezentaţie teatrală la Penitenciarul Iaşi

vineri, 17 martie 2017, 02:50
1 MIN
 Reprezentaţie teatrală la Penitenciarul Iaşi

Spectacolul „Complet alb“ se va juca astăzi la Penitenciarul Iaşi. Reprezentaţia va începe de la ora 15.00 şi propune o piesă de teatru „senzorial“. Astfel, cei care vor asista la spectacol vor fi părtaşi la povestea unor oameni care au orbit pe neaşteptate, poveste redată nu doar prin imagine, ci şi prin sunet, miros, atingere, cei din public putând ei înşişi să experimenteze cum este să fii nevăzător, fiind legaţi la ochi. 

„Complet alb“ spune povestea unor oameni obişnuiţi, fiecare cu probleme sale, fiecare cu anumite năzuinţe sau iluzii. Piesa arată că oribirea poate reprezenta şi un dar, care le permite în acest fel să fie ei înşişi, să trăiască nu doar să supravieţuiască şi să conştientizeze cine sunt cu adevărat. Proiectul este demarat de către Asociaţia ARTES şi Universitatea Naţională de Arte „George Enescu“ din Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor, filiala Iaşi şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi. Reprezentaţia de astăzi reprezintă o continuare a celor care au avut loc în luna februarie.

Spectacolul pus în scenă la Penitenciarul din Iaşi marchează o triplă premieră. Astfel, este pus în scenă, pentru prima dată la noi în ţară, un spectacol după José Saramago, proiectul teatral oferă o experienţă bazată pe senzorialitate, iar reprezentaţiile se joacă în instituţiile publice şi spaţiile de detenţie. Proiectul este finanţat de Primăria Municipiului Iaşi prin Programul Anual de Finanţare Nerambursabilă, destinat proiectelor culturale propuse de organizaţiile neguvernamentale din municipiul Iaşi. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii