S-a sfârşit o saga islandeză

luni, 04 iulie 2016, 01:43
2 MIN
 S-a sfârşit o saga islandeză

 Franţa – Islanda  5-2 (4-0) la Saint-Denis. “Les bleus” au pus punct unei frumoase povesti

 
Franţa: 1. Lloris – 19. Sagna, 22. Umtiti, 21. Koscielny (’72 – 13. Mangala), 3. Evra – 14. Matudi, 15. Pogba, 18. Sissoko– 7. Griezmann, 9. Giroud (’60 – 10. Gignac) 8. Payet (’80 – 20. Coman). Selecţioner: Didier Deschamps.
Islanda: 1. Haldarsson – 2. Saevarsson, 6. R. Sigurdsson, 14. Arnason (’46 – 5. Ingason), 23. Skulasson – 7. Gudmundsson, 17. Gunnarsson, 10. G.Sigurdsson, 8. B.Bjarnason – 9. Sigthorsson (’83 – 23.Gudjohnsen), 15. Bodvarsson (’46 – 11. Finbogason). Selecţioner: Lars Lågerbäck.
Arbitru: Björn Kuijpers (Olanda)
 
Cartonaşe galbene: B.Bjarnason
 
1-0, min. 12: Matuidi îl lansează cu un lung de linie pe Giroud, care avansează în careu pe partea stângă şi înscrie la colţul lung, pe lângă Haldarsson.
 
2-0, min. 20: Pogba reia din săritură, cu capul, dintr-o lovitură de colţ executată de Payet de pe partea dreaptă.
 
3-0, min. 43: Payet şutează printre apărătorii islandezi, dintr-o minge ricoşată de la Griezmann.
 
4-0, min. 45: Griezmann, servit de Giroud, pătrunde şi îl execută printr-o “scăriţă” pe Haldarsson.
 
4-1, min.56:  centrare de pe partea dreaptă a lui G. Sigurdsson, deviază cu latul Sigthorsson, din apropiere.
 
5-1, min. 59: Payet execută o lovitură liberă frontal, reia Giroud cu capul de la 8 metri.
 
5-2 min. 83: B.Bjarnason, din centrarea “veteranului” Godjohnsen
 
Franţa a  pus capăt unei saga islandeze moderne, o poveste frumoasă care s-a terminat brusc, dar nu şi trist. Galeria originală şi zgomotoasă a nordicilor nu va mai fi prezentă la Euro 2016 şi nici deposedările islandeze la sacrificiu, nici aruncările lungi de la margine, în stilul străvechiului handbal în 11. Demitizarea Islandei fotbalistice a fost făcută de o echipă care nu prea a impresionat prea mult până acum, dar care a amintit tuturor că islandezii s-au calificat dintr-o grupă slabă şi au învins o Anglie compusă din puşti teribili antrenaţi de un pensionar care n-a ştiut să-i citească. Islandezii au început curajos meciul de pe Stade de France şi au avut primele două şuturi pe poartă ale partidei, prin Gylfi Sigurdsson (‘3) şi Bodvarsson (‘6, de fapt o lovitură de cap). Nu trebuie să fii “uncle Roy” ca să-ţi dai seama că aruncările lungi trimise de Gunnarsson reprezintă una dintre puţinele arme ale islandezilor, dar în acelaşi timp uşor de anihilat. Iar elevii lui Deschamps s-au dezlănţuit în faţa unei Islande pe care a decriptat-o uşor, dar nu au deprimat-o. Dovadă că nordicii au înscris două goluri şi au avut şi alte faze de poartă după ce problema învingătorilor s-a tranşat. Islanda a fost o poveste frumoasă la Euro 2016, dar s-a încheiat frumos, în ciuda scorului sever. O mai aşteptăm! 
 
Programul semifinalelor: Portugalia – Ţara Galilor (miercuri, Lyon, 22:00); Germania – Franţa (joi, Marseille, 22:00).
 
 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii