Salvat din orfelinatele groazei, adoptat în America, vrea să îi ajute pe copiii părăsiţi din România

marți, 04 februarie 2014, 18:50
2 MIN
 Salvat din orfelinatele groazei, adoptat în America, vrea să îi ajute pe copiii părăsiţi din România

Un român din America, Izidor Ruckel, abandonat într-un “spital al irecuperabililor” la câteva luni de la naştere, vrea să salveze copiii orfani din România.

Washington Post a publicat, într-un documentar video, povestea românului Izidor Ruckel, născut în Shigetul Marmaţiei, şi abandonat la câteva luni de la naştere într-o “Casă a irecuperabililor”, după ce părinţii au aflat că copilul lor are poliomielită.

"Cineva stinge luminile, iar o veche înregistrare video începe să curgă. Într-o cameră mizeră, zeci de copii raşi pe capete stau într-o baltă de urină, se luptă pentru o farfurie de terci şi stau priponiţi de un radiator. Picioarele unei fetiţe s-au încolacit într-o poziţie grotească. Îşi foloseşte mâinile ca să se târască pe podea. Câţiva copii îşi leagană capetele înainte şi înapoi sau şi le lovesc de pereţi",  scrie Washington Post.

Aceste imagini nu sunt uşor de urmărit, chiar şi pentru cei care le-au mai văzut la TV în urmă cu peste 20 de ani. Atunci, la doar câteva luni de la execuţia lui Nicolae Ceauşescu, jurnaliştii occidentali descopereau lumea subterană disperată a copiilor români abandonaţi în orfelinatele neîncalzite, aminteşte prestigiosul cotidian american.

Aflaţi povestea de pe gandul.info

 

Comentarii