Guvernul va da primăriilor bani şi pentru proiecte de mică anvergură

Se mai deschide un robinet de fonduri pentru investiţii cu bătaie electorală?

marți, 21 iulie 2015, 01:53
1 MIN
 Se mai deschide un robinet de fonduri pentru investiţii cu bătaie electorală?

Primăriile comunelor vor avea la dispoziţie încă o linie de finanţare pentru lucrări de infrastructură. În cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală urmează să fie deschisă o sub-măsură dedicată investiţiilor în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică.

“Este o linie de finanţare dedicată proiectelor noi, la care nu au fost efectuate lucrări finanţate prin alte programe. Se vor putea depune proiecte noi sau proiecte care nu au putut fi executate, aflate la stadiul de documentaţie tehnică. De îndată ce linia de finanţare va fi deschisă şi se va face primul apel pentru depunerea de proiecte, vom anunţa primăriile din judeţ, astfel încât acestea să poate accesa sub-măsura”, a declarat directorul de cabinet al prefectului, Marian Şerbescu.
 
În cadrul sub-măsurii 7.2 se vor finanţa lucrări de infrastructuă rutieră de interes local, de alimentare cu apă sau canalizare. De asemenea, vor putea fi depuse proiecte privind înfiinţarea, modernizarea şi dotarea grădiniţelor, creşelor şi a infrastructurii de tip after-school, dar numai a celor din afara incintei şcolilor din mediul rural, ca şi extinderea şi modernizarea instituţiilor de învăţământ secundar superior, filiera tehnologică cu profil resurse naturale şi protecţia mediului şi a şcolilor profesionale în domeniul agricol.
 
O a doua sub-măsură, 7.6, este dedicată investiţiilor asociate cu protejarea patrimoniului cultural. Astfel, se vor finanţa restaurarea, conservarea şi dotarea monumentelor istorice de clasă B, modernizarea drumurilor de acces spre acestea, restaurarea, conservarea şi dotarea aşezămintelor monahale de clasă B, ca şi modernizarea, renovarea şi dotarea căminelor culturale.
 

Comentarii