Se pregăteşte o nouă măsură care va îngreuna traficul rutier din oraş

joi, 24 iulie 2014, 01:57
2 MIN
 Se pregăteşte o nouă măsură care va îngreuna traficul rutier din oraş

Sesizările cu privire la secundele prea puţine de „verde“ pentru pietoni la semafor au ajuns şi la Primărie. Reprezentanţii municipalităţii au precizat ieri că vor analiza în prima şedinţă a Comisiei de Circulaţie modificarea timpilor de semaforizare. Măsura ar urma să se ia chiar dacă, în mod cert, ea va afecta traficul auto exact în locurile în care acesta este cel mai problematic.

„În prima comisie de circulaţie vom analiza şi propunerile venite de la Instituţia Prefectului, acolo unde a avut loc şi întâlnirea cu comitetul persoanelor vârstnice. Vom analiza împreună cu membrii Comisiei de Circulaţie, astfel încât să modificăm timpii la semafor pentru a nu-i pune în pericol pe cei care traversează marele bulevarde“, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Problema timpilor de semaforizare a fost ridicată într-un comitet consultativ la Prefectură, acum două zile, în cadrul căruia mai multe persoane vârstnice au reclamat că nu au timp să traverseze bulevardele mai late la semafor. Aceştia au sesizat situaţia de pe bulevardul Independenţei sau din Podu Roş şi de pe bulevardele mari, unde pietonilor le sunt alocaţi la semafor doar 18 secunde.

Prezenţi la întâlnire, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au precizat că vor transmite Primăriei solicitările persoanelor vârstnice şi că vor studia fiecare intersecţie şi trecere de pietoni, astfel încât să fie majoraţi timpii de trecere în intersecţiile cu probleme.
 

Comentarii