Se redeschide şantierul de pe ruta Iaşi – Vaslui prin Scânteia

duminică, 07 septembrie 2014, 11:42
2 MIN
 Se redeschide şantierul de pe ruta Iaşi – Vaslui prin Scânteia

Sunt necesare lucrări pe 3,3 km, la intersecţia cu şoseaua de centură a Iaşului.

Şantierul drumului judeţean Iaşi – Vaslui se va redeschide. Consiliul Judeţean a anunţat organizarea unei licitaţii pentru desemnarea unui constructor care să realizeze creşterea capacităţii portante a DJ 248 Iaşi – Scânteia – limită judeţ Vaslui pe un tronson de 3,3 km, la ieşirea din muncipiul Iaşi.

Lucrarea este necesară întrucât drumul se intersectează cu şoseaua de centură a Iaşului şi nu are structura rutieră necesară pentru a putea prelua traficul greu de pe aceasta. „Varianta de ocolire trafic greu are o structură rutieră de 78 cm şi o platformă de 10 metri faţă de structura rutieră de 12 cm şi o platformă de 8 metri a drumului judeţean 248 în urma reabilitării“, au explicat reprezentanţii CJ. Pentru consolidarea drumului a fost alocată suma de 3 milioane de lei, asigurată în cadrul Programului Operaţional Regional al Uniunii Europene.

Licitaţia electronică va avea loc pe 29 septembrie, durata lucrărilor fiind estimată la 3 luni. Drumul Iaşi-Vaslui face parte din lotul de trei drumuri judeţene pentru care CJ a obţinut finanţare europeană în cadrul POR, în 2007. Doar DJ 208 limită judeţ Neamţ – Mirceşti – Paşcani – Lespezi – limită judeţ Suceava a fost inaugurat până acum. Lucrările de reabilitare a DJ 282 Iaşi – Vlădeni – Şipote – Plugari – limită judeţ Botoşani ar urma să se finalizeze în cursul acestui an. După ce primul contract de lucrări pe drumul Iaşi – Vaslui a fost reziliat, conducerea CJ a semnat în decembrie 2011 un nou contract, în valoare de 38,9 milioane de lei, fără TVA. Lucrările la DJ 248 sunt realizate de către firma Trasmir Murgeni.

Comentarii