Şefii judeţului au respins două proiecte din trei depuse de ONG-uri pentru finanţare

marți, 17 mai 2016, 01:57
2 MIN
 Şefii judeţului au respins două proiecte din trei depuse de ONG-uri pentru finanţare

Consiliul Judeţean a respins două treimi dintre proiectele de finanţare înaintate de organizaţiile neguvernamentale. Din cele 32 de proiecte depuse, un număr de 20 au fost respinse din diverse motive. „Au fost situaţii în care proiectele nu au respectat ghidul solicitantului, în sensul nerespectării criteriilor de eligibilitate sau în care se depăşeau bugetele finanţabile sau nu se respectau termenele de implementare a proiectelor. A fost lăsată o perioadă de cinci zile pentru depunerea de contestaţii, dar până luni la ora 15.30 nu fusese depusă niciuna“, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ, Sebastian Tătaru.

Au fost admise proiectele depuse de Asociaţia Revistei Timpul, Fundaţia Solidaritate şi Speranţă, Asociaţia Muzicală Angeli, Asociaţia Iubire şi Încredere, Asociaţia Societatea de Studii Istorice din România, Asociaţia Studenţilor Chimişti Ieşeni, Asociaţia Surâsul Albastru, Asociaţia Clubul Sportiv Gym Box şi Asociaţia Sf. Damian. Asociaţia Om Bun şi Asociaţia Centrul Regional de Integrare Socială (CRIS) Nord-Est au obţinut finanţare pentru câte două proiecte. Pentru neconformitate administrativă au fost respinse proiectele depuse de Asociaţia Culturaled, Asociaţia Cristofor, Kasta Morrely, Fundaţia Star of Hope şi Asociaţia Club de Dans Sportiv Imperial. Au fost respinse din acelaşi motiv şi două proiecte depuse de Asociaţia Nevăzătorilor şi trei proiecte propuse de Asociaţia pentru Promovarea şi Susţinerea Iniţiativelor de Dezvoltare Economică şi Socială. Proiectul depus de Fundaţia Ancora Salvării a fost respins pentru că nu era asigurată cofinanţarea proprie de 10%, iar cheltuielile de personal depăşeau 10% din valoarea finanţării acordate de CJ. 

În cazul Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism şi al Asociaţiei Culturale Moldavia, cheltuielile cu personalul, respectiv cele de masă depăşeau 10% din finanţarea solicitată. Proiectul Asociaţiei Liga Studenţilor ETH a fost declarat neeligibil, ca şi cel al Asociaţiei Tinerilor Ieşeni. Două proiecte depuse de Asociaţa AD Plus au fost declarate eligibile, dar au avut un punctaj prea slab pentru a fi aprobate, iar Congregaţia Surorile Providenţei a depus proiectul după termenul limită. 

Comentarii