Simona Halep revine în circuit

miercuri, 05 martie 2014, 02:50
2 MIN
 Simona Halep revine în circuit

Cea mai bună jucătoare română de tenis va debuta în marele turneu de la Indian Wells, probabil, în compania japonezei Kurumi Nara. La BNP Paribas Open mai participă Sorana Cîrstea, Alexandra Cadanţu şi Monica Niculescu



În această noapte va începe, pe terenurile de la Indian Wells (California), turneul de tenis BNP Paribas Open, varianta feminină, la care participă patru jucătoare din România, toate pe tabloul principal. Calificările s-au încheiat în această dimineaţă. Turneul feminin este dotat cu premii în valoare totală de 4,5 milioane de dolari şi este mai puternic decât cel masculin, care începe cu o zi mai târziu şi dispune de 3,645 milioane de dolari. De asemenea Indian Wells WTA este cel mai bine plătit turneu feminin după cele de Grand Slam.
Pe tabloul feminin sunt prezente toate marile jucătoare ale lumii, cu excepţia Serenei Williams, care boicotează de 13 ani acest turneu, datorită tratamentului rasist la care a fost supus sora ei, Venus, de către publicul local. Simiona Halep (7 WTA) şi Sorana Cârstea (27 WTA) sunt exceptate de la primul tur. În turul II, Simona va întâlni pe învingătoarea dintre micuţa japoneză Kurumi Nara (47 WTA) – cea care a eliminat-o, anul trecut, la US Open pe Sorana – şi o jucătoare venită din calificări. Anul trecut la Indian Wells, Simona (care este cap de serie nr. 7) a fost eliminată în turul II şi, în consecinţă, poate acumula puncte. În caz de victorie, cea mai bună jucătoare română a momentului o va putea întâlni în turul IIL pe Lucie Safarova (Cehia) sau Yanina Wickmayer (Belgia), iar în sferturile de finală se poate reîntîni cu italianca Sara Errani. Celelalte jucătoare române se află pe prima jumătate a tabloului. În primul tur, Monica Niculescu (63) se întâlneşte cu neo-zeelandeza Marina Erakovic (62) şi în caz de victorie s-ar putea confrunta cu rusoaica Ekaterina Makarova, iar Alexandra Cadanţu se va confrunta cu americana Coco Vandeweghe (108 WTA, wild card) şi, apoi, ar putea juca împotriva favoritei nr. 8, Petra Kvitova. Sorana Cîrstea va sta în primul tur, după care se va confrunta cu Andrea Petkovic (Germania, 37 WTA) sau o jucătoare din calificări. Dacă se va califica în turul III, Sorana ar putea să se întâlnească cu Maria Şarapova. Pe tabloul principal al turneului ATP se află şi jucătorul român Victor Hănescu.
Meciurile se dispută pe hard la Indian Wells Tennis Garden, o bază sportivă de 360.000 de metri pătraţi, cu o arenă centrală de 16.100 de locuri, a doua din lume din punct de vedere al capacităţii, după Arthur Ashe Stadium de la Flushing Meadows, New York (peste 22.500 de locuri).

Comentarii