Târg al meşterilor populari, începând de azi, în Piaţa Unirii

vineri, 03 noiembrie 2017, 02:50
1 MIN
 Târg al meşterilor populari, începând de azi, în Piaţa Unirii

Aproximativ 40 de meşteri populari îşi vor arăta îndemânarea şi îşi vor expune produsele începând de astăzi în Piaţa Unirii din Iaşi. Evenimentul, intitulat „Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova“, Ediţia a X-a, se va desfăşura în perioada 3 – 5 noiembrie, fiind organizat de Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal „Moldova“, împreună cu Asociaţia „ART-Meşteşu­gurile Prutului“ şi Primărie.

Cei aproximativ 40 de meşteri, care vin din Moldova de pe ambele maluri ale Prutului, dar şi din alte zone ale ţării, îşi vor arăta talentul, dar şi frumuseţea pe care o are cultura şi arta naţională. Scopul evenimentului este acela de promovare a valorilor naţionale, a culturii tradiţionale româneşti, dar mai ales a obiceiurilor şi culturii din zona Moldovei şi Republicii Moldova.

Programul pregătit de către organizatorii şi meşterii invitaţi include atât ateliere de creaţie, în cadrul căruia se poate învăţa olăritul, pictura de icoane, încondeiatul ouălor, împletituri din fibre vegetale, sau ţesutul. Participanţii vor avea ocazia de a cumpăra produse autentice româneşti în cadrul expoziţiei cu vânzare pregătită de meşterii implicaţi în eveniment. Printre partenerii evenimentului se numără şi Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“ Iaşi, dar şi Colegiul „G. Ibră­ileanu“ Iaşi.

 

 

Comentarii