Advertorial

Tendinţe actuale pentru amenajări interioare şi faţade

joi, 11 august 2016, 01:50
2 MIN

Ca proprietar, atunci când demarezi un proiect nou de casă, vrei să fii şi uimit de rezultatul final şi totodată să îţi recunoşti amprenta personală. Vrei ca atunci când ajungi la sfârşitul etapelor de construcţie să ai sentimentul ca ţi-a reuşit tot ce ţi-ai propus. Desigur majoritatea dintre noi nu beneficiem de o educaţie în domeniu, este chiar posibil să nici nu ştim ce materiale noi de construcţie au apărut în ultimii ani.

Cel mai bun spirjin al tău în acest demers este arhitectul, semnatarul proiectului sau în lipsa lui inginerul proiectant. El este un adevărat magician care poate lua preferinţele tale în materie de decoraţiuni şi finisaje, dar şi pe cele din tendinţele actuale şi le poate mixa într-o combinaţie ideală. El este, în fond, un educator de gust, un îndrumător pe acest drum, un ghid în materie de bun gust.

Un loc din ce în ce mai important îl ocupă de foarte mult timp în Occident materialele naturale. Sunt ţări cu tradiţie în domeniu în care norma este şi acum construirea din cărămidă sau placarea cu cărămidă aparentă – ţări ca Belgia, Olanda, chiar Franţa. Alte ţări nu concep decât utilizarea ţiglei ceramice pentru acoperişuri spre exemplu – Italia, Spania. Aceste materiale naturale sunt nu doar prietenoase cu mediul, dar sunt şi fabricate local, susţinând astfel productivitatea zonelor şi a industriei materialelor de construcţii.

Mai mult, beneficiarii proiectelor sunt crescuţi în tradiţia utilizării lor. Este, să spunem, o estetică fundamentată de sute de ani. Mergând prin zonele chiar centrale ale Parisului vei admira superbele acoperişuri din ardezie, în mai toată Spania vei adora modul cum se integrează în peisaj olanele în tonuri similare cu cele ale solului şi tot aşa.

Nici noi în România nu suntem străini de aceste materiale şi tradiţii. Din cele mai vechi timpuri au existat fabrici de cărămidă şi ţiglă. Mai nou însă avem acces la cărămidă aparentă şi placaj ceramic de calitate klinker care sunt mult mai rezistente, vin în zeci de nunaţe şi texturi (moderne sau antichizate), sunt uşor de pus în operă şi protejează faţadele caselor.

Ele pot fi folosite atât la exterior, cât şi la interior şi vor încălzi ambianţa casei tale, transformând-o într-una prietenoasă şi primitoare. Nu ne crede pe cuvânt, intră chiar acum pe http://www.brikston.ro/ şi vizualizează oferta noastră completă de placaj ceramic. Continuă să urmăreşti articolele noastre pentru alte informaţii utile în domeniul amenajărilor şi construcţiilor.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii