Tot mai mulţi copii ajung de pe sanie direct la spital

marți, 31 ianuarie 2017, 18:15
1 MIN
 Tot mai mulţi copii ajung de pe sanie direct la spital

În ultimele gărzi, din acest weekend şi de la începutul acestei săptămâni, în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi au ajuns în medie câte 10 cazuri de copii, victime ale accidentelor de sezon. 

Medicii urgentişti susţin că, deşi numărul total al prezentărilor în UPU este puţin mai mic decât de obicei, îngrijorător este că în cea mai recentă gardă au predominat copiii căzuţi pe gheaţă, aceştia fiind aduşi la spital cu fracturi şi luxaţii.

„Au fost înregistrate fracturi, luxaţii, traumatisme cranio-cerebrale, însă fără stări de pierdere a cunoştinţei. O parte dintre aceştia au necesitat internare, o altă parte au fost dirijaţi către Spitalul de Neurochirurgie pentru examinare de specialitate, medicii de acolo vor decide atitudinea finală. De asemenea, alţi copii au putut fi trataţi în UPU şi au plecat la domiciliu. Numărul de accidente de sezon se menţine însă în creştere“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic primar medicină de urgenţă şi şef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“. În acest context, medicii pediatri susţin că, în această perioadă, părinţii copiilor ar trebui să le acorde mai multă atenţie, chiar dacă este vorba de săniuş în vecinătatea casei.

Comentarii