Trafic cu de toate

marți, 16 august 2016, 15:27
3 MIN

* Scandalul stârnit de Sky-News şi Stuart Ramsay, artificial ca o floare de plastic ori un suc la pet, face valuri în continuare. Există sau nu traficanţi adevăraţi prin părţile noastre? Am scormonit, ne-am interesat şi am aflat; avem deja informaţii despre traficanţi băştinaşi care trăiesc printre noi, în linişte, neobservaţi!

* În judeţul Vaslui am descoperit atât traficanţi de arme, cât şi multe locuri în care acestea stau pe marginea drumului, la îndemâna oricui are nevoie să ia una şi să tragă cu ea. Mai exact, am descoperit atât patroni de magazine săteşti care vând topoare, bărdiţe, sape, cozi de lopată şi băuturi alcoolice, cât şi garduri din pari de lemn prost fixaţi, lesne de smuls la beţie. Am întrebat nişte localnici dacă au văzut vreodată Kalaşnikov sau măcar au auzit despre aşa ceva; au răspuns că au ţinut în mână şi chiar au băut Kalaşnikov, dar că e o vodcă scumpă, aproape 50 de lei sticla de 700 ml, şi nu merită: "de banii ăia iei un pet de cocârţ la doi jumate şi ai ce bea toată dimineaţa, uăi!".

* Am aflat că nişte jurnalişti britanici se pregătesc să realizeze un reportaj despre traficanţii români de carne vie; în urma anchetei noastre a reieşit că da, suspecţii se ocupă într-adevăr cu traficul de carne vie, deoarece vând la piaţă găini, curci, raţe, gâşte şi bibilici vii pentru carne sau ouă, iar în iarna trecută au comercializat chiar şi nişte purcei vii, la cam 80 de kile! Aceeaşi anchetă ne-a condus şi la nişte traficanţi români de organe, care în ultima lună au traficat cantităţi importante de maţe de oaie pentru cârnaţi şi prapuri pentru drob!

* Unele articole ale ziariştilor români, de la începutul anilor ’90 încoace, au scos la iveală existenţa unor traficanţi în structurile de conducere ale ţării, judeţelor, oraşelor, comunelor, ligilor, federaţiilor, regiilor, companiilor etc. Nu a fost nevoie de o investigaţie prea atentă ca să le dăm dreptate: este vorba despre traficul de influenţă, răspândit în toată ţara! În particular, au mai existat şi cazuri de trafic de persoane: de pildă, în judeţul Teleorman (unde mii de victime au fost închise în autobuze şi transportate pe ascuns între secţiile de votare) sau în fotbal, unde au fost traficaţi jucători. Tot posibile cazuri de trafic de persoane se întâlnesc, an de an, şi la celebrul Târg de Fete de pe Muntele Găina.

* În fine, trebuie menţionat traficul de droguri, răspândit pe arii extinse (având o acoperire naţională, cum s-ar spune). Mărturie stau materialele difuzate în fiecare an pe posturile noastre, toamna, despre vrednicii săteni de oriunde care respectă obiceiul bătrânesc de fabricare a rachiului din orice, precum şi anunţurile lipite pe gardurile dinspre şosea, în multele localităţi având specific viticol, cu textul "Vând tulburel producţie proprie". Asta, tot toamna, când începe seria de omoruri rurale, pe fondul consumului de drog pomenit mai sus.

 

 

Comentarii