De Business

Punem punctul pe știi

Un fost bancher a câştigat concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean Sibiu

joi, 30 martie 2017, 17:14
2 MIN
 Un fost bancher a câştigat concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean Sibiu

Fostul bancher Cornel Benchea, care a lucrat mai bine de 15 ani în bănci precum BRD şi Banca Comercială Carpatica, a câştigat concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu şi va avea un mandat de cinci ani. Consiliul de Administraţie al SCJU a organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de manager, iar, joi, rezultatul a rămas definitiv.

În urma procedurilor de selecţie, care au constat în mai multe probe, printre care şi prezentarea unui proiect de management, câştigător a fost declarat Cornel Benchea, care a obţinut nota 8,42. Acesta a avut un singur contracandidat care a fost declarat respins după ce a obţinut puţin peste nota 5. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu, de care aparţine spitalul, au precizat, pentru News.ro, că, potrivit calendatului concursului, Consiliul de Administraţie urmează să anunţe în scris conducerea instituţiei despre rezultatul procedurii de selecţie, iar preşedintele CJ va emite o decizie de numire în funcţie.

”Conform calendarului concursului, în 4 aprilie, Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean, cel care a organizat concursul, înaintează preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu procesul verbal cu rezultatele concursului, iar în 5 aprilie preşedintele CJS va emite dispoziţia de numire în funcţie. Aşadar, începând de miercuri, 5 aprilie, Spitalul Judeţean Sibiu va avea un nou manager”, au precizat reprezentanţii CJ Sibiu. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este cea mai mare unitate medicală din judeţul SIbiu, având peste 1.100 de paturi. Cornel Benchea a lucrat peste 15 ani în sistemul bancar, făcând parte din echipele de conducere ale mai multor bănci, printre care BRD şi Banca Comercială Carpatica. De altfel, la Carpatica a fost unul dintre membrii echipei care a înfiinţat banca omului de afaceri Ilie Carabulea.
 
 

    

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii