UPDATE Criminalul de la coaforul din Tudor a deschis ochii. Are nevoie de sedare

marți, 31 decembrie 2013, 02:50
3 MIN
 UPDATE Criminalul de la coaforul din Tudor a deschis ochii. Are nevoie de sedare

Medicii spun că Vasile Olaru răspunde la tratament. După ce şi-a ucis soţia, acesta s-a pus în genunchi şi a încercat să-şi ia zilele cu acelaşi cuţit.

ORA 11:30

"Pacientul este în continuare în ATI în stare critică pe ventilator, necesită sedare şi tratament complex, stabil hemodinamic, reacţionează la stimuli. În principiu nu sunt diferenţe majore faţă de ziua de ieri", a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef la UPU-SMURD.

ORA 02:50

Vasile Olaru, bărbatul care şi-a ucis soţia cu sânge rece sâmbătă seara într-un coafor din Tudor Vladimirescu, se simte mai bine. Ieşeanul se află în continuare în comă, însă este o formă mai uşoară decât cea din ziua anterioară şi în ultimele 24 de ore a răspuns la stimulii nervoşi. „Starea pacientului evoluează pozitiv, el este stabil hemodinamic şi începe să deschidă ochii uşor. Bărbatul este internat în continuare pe secţia de ATI şi este în comă“, a precizat conf.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef la UPU-SMURD.

CITIŢI ŞI: Ucigaşul angajatei de la coaforul din Iaşi îşi revine

Vasile Olaru a fost adus sâmbătă seara la Spitalul „Sfântul Spiridon“ de către un echipaj SMURD, în stare de şoc hemoragic, după ce a încercat să se sinucidă lângă corpul neînsufleţit al soţiei sale pe care o înjunghiase de mai multe ori. Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost operat de urgenţă fiindu-i suturate toate leziunile pe care şi le provocase cu cuţitul. Mina Olaru, soţia ieşeanului, se adresase în a doua zi de Crăciun unui centru specializat în care sunt primite femeile agresate din cauza bătăilor primite. Femeia venise însoţită de două minore, o fată de 13 ani şi una de doi ani, cel de-al treilea copil în vârstă de 18 ani apelând la ajutorul unui prieten. Reprezentanţii centrului susţin că au sfătuit-o pe femeie să nu lucreze câteva zile ca să se ferească de soţul furios, dar Mina a decis să-şi onoreze clientele care-şi făcuseră programare şi s-a prezentat la serviciu. Însă, pe 28 decembrie, după două zile de când plecase de acasă, soţul a mers în coaforul în care lucra femeia şi a ucis-o. Deocamdată, cei trei copii ai familiei sunt în grija rudelor.

Băiatul cel mare a postat zilele trecute mai multe mesaje pe o reţea de socializare însoţite de fotografia mamei sale. În noaptea tragediei, el scria pe Facebook: „În seara asta am pierdut tot, pe ambii părinţi, dar nu-mi voi pierde credinţa în Dumnezeu… voi încerca să fiu puternic“, iar ieri nota că a avut „o Mamă Bună, iubitoare şi sufletistă cum nu găseşti nicăieri, «chiar» cu problemele ce le avea îţi zâmbea mereu şi îţi alina sufletul.“ Cunoştinţele băiatului i-au transmis condoleanţe şi i-au lăsat mai multe mesaje de încurajare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii