Vettel răzbună scuderia

marți, 14 noiembrie 2017, 02:43
3 MIN
 Vettel răzbună scuderia

Germanul a câştigat cursa de Formula 1 din Brazilia, însă a simţit în final ameninţarea lui Hamilton, proaspătul campion mondial

 

 

Pilotul german al echipei Ferrari, Sebastian Vettel, a câştigat, duminică seara, Marele Premiu al Braziliei, a XIX-a etapă, penultima, a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de finlandezul Valtteri Bottas de la Mercedes  şi de al doilea pilot Ferrari, finlandezul Kimi Räikkönen.  Vettel a fost al doilea la start, după Bottas şi înaintea lui Räikkönen şi Verstappen. Germanul l-a depăşit în primul viraj pe rivalul de la Mercedes, apoi a condus în majoritatea timpului. A avut emoţii când Hamilton a ajuns lider, după ce britanicul a făcut o cursă extraordinară de recuperare şi după ce piloţii din frunte au intrat la standuri. Plecat de la boxe din cauza unui accident suferit în calificări, Hamilton a profitat de mai multe accidente survenite în primul tur, care au "uşurat" plutonul cu trei monoposturi şi au adus safety car-ul pe pistă, şi de faptul că Daniel Ricciardo, locul XIV pe grilă din cauza unei penalizări, a avut şi el probleme şi a fost pe la standurile Red Bull. Noul campion mondial era pe locul XIV când s-a reluat cursa, în turul 6/71, apoi în turul 9 a ajuns în Top 10, în turul 21 în Top 5, iar la jumătatea cursei era lider. Faptul că a schimbat pneurile după intervenţia safety car-ului în primul tur nu l-a ajutat să meargă până la capăt, astfel că a trecut pe la boxe încă o dată, în turul 44. Hamilton a ieşit pe locul V şi a mai recuperat o poziţie, terminând pe locul IV. El a pus în final o mare presiune pe Räikkönen, care a prins ultima treaptă a podiumului.  Scăpat de ameninţarea britanicului, Vettel nu a mai cedat prima poziţie. Remarcabil este faptul că între Vettel şi Hamilton au fost mai puţin de 5,5 secunde la final, deşi britanicul a plecat de la boxe. Vettel a obţinut al treilea succes la Interlagos, al patrulea în 2017 şi al 47-lea în carieră. Pentru Felipe Massa, cursa de la Interlagos a fost ultima din carieră, pe teren propriu.

Clasamentul cursei: 1. Sebastian Vettel (Ferrari); 2. Valtteri Bottas Mercedes); 3. Kimi Räikkönen (Ferrari); 4. Lewis Hamilton (Mercedes); 5. Max Verstappen (Red Bull); 6. Daniel Ricciardo (Red Bull); 7. Felipe Massa (Williams); 8. Fernando Alonso (McLaren); 9. Sergio Perez (Force India); 10. Nico Hulkenberg (Rénault).

Clasamentul piloţilor: 1. Lewis Hamilton – 345 p; 2. Sebastian Vettel – 302 p; 3. Valtteri Bottas – 280 p; 4. Daniel Ricciardo – 200 p; 5. Kimi Räikkönen – 193 p; 6. Max Verstappen – 158 p.

Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes – 625 p; 2. Ferrari – 495 p; 3. Red Bull – 358 p.  Pilotul Lewis Hamilton şi echipa Mercedes aveau deja asigurate titlurile pe anul 2017. Ultima etapă a sezonului Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, va avea loc la 26 noiembrie.

 

Comentarii