Viitorul lui Cristian Adomniţei, văzut sumbru pe culoarele CJ Iaşi

marți, 09 iunie 2015, 10:33
4 MIN
 Viitorul lui Cristian Adomniţei, văzut sumbru pe culoarele CJ Iaşi

Magistraţii Tribunalului au decis în această dimineaţă prelungirea arestului la domiciliu în cazul lui Cristian Adomniţei.

UPDATE: 11:30

Reprezentanţi ai CJ Iaşi se aşteaptă la ce e mai rău pentru Cristian Adomniţei după sentinţa judecătorilor de astăzi. "Decizia Tribunalului a fost surprinzătoare. Ne aşteptam mai degrabă la controlul judiciar, iar Curtea de Apel, care este considerată a fi mai drastică, să prelungească arestul la domiciliu. Dată fiind sentinţa de astăzi, nu ar fi surprinzătoare o decizie de arest preventiv la Curtea de Apel", au spus aceştia.

UPDATE: 8:23

Cristian Adomniţei şi-a început ziua de marţi cu o veste proastă pentru el. Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis în această dimineaţă prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

Text apărut în paginile cotidianului Ziarul de Iaşi, ediţia 9 iunie 2015

Preşedintele-suspendat al Consiliului Jude­ţean (CJ), Cristian Adomniţei, a fost prezent, în cursul zilei de ieri, la Tribunalul Iaşi, acolo unde a fost audiat în dosarul „Albumul“. Fostul lider liberal a ajuns în instanţă în jurul orei 14, el dând declaraţii în şedinţa în care judecătorii soluţionează prelungirea arestării la domiciliu luată în cazul său pe 14 mai. Alături de Adom­niţei, la Tribunal au mai fost prezente şi două angajate al CJ, Teodora Jinga şi Carmen Iri­mescu, inculpate şi ele în acest dosar. Niciunul dintre aceştia nu au dat declaraţii în cursul zilei de ieri.

Aseară târziu, la închiderea ediţiei, ma­gistraţii nu se pronunţaseră încă în acest caz, acesţia urmând a anunţa o soluţie în cursul zilei de astăzi. Soluţia Tribunalului nu va fi însă definitivă, indiferent care va fi aceasta, ea putând fi atacată atât de inculpaţi cât şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ca urmare, decizia finală va fi luată, astfel, cel mai probabil, până la finele acestei săptămâni, de Curtea de Apel Iaşi. În cazul în care aceasta va fi favorabilă lui Adomniţei, acesta se va putea întoarce la şefia CJ Iaşi, de unde a fost suspendat, printr-un ordin, de prefectul judeţului Iaşi, Dan Cârlan.

Adomniţei este acuzat de favorizarea făptuitorului după ce ar fi ascuns – cu bună ştiinţă, susţin procurorii, o serie de do­cumente false ce ar fi fost semnate de angajatele sale, în legătură cu un contract derulat între CJ şi o firmă de promovare, deţinută de Letiţia Popa, fina lui Gheorghe Nichita. Documentele fac referire la o presupusă recepţie în fals a unor albume de prezentare ce ar fi trebuit predate de firma Letiţiei Popa până la finele anului 2013.

La rândul ei, Popa este şi ea inculpată în acest dosar. În precedentele dăţi în care Popa a compărut în faţa Tribunalului sau a Curţii – la judecarea propunerii arestării preventive, afa­cerista a recunoscut o serie de fapte imputate de procurori în acest dosar.

CITIŢI ŞI:

Dezvăluiri explozive! Adomniţei, „înfundat“ chiar de fina lui Nichita în „Dosarul Albumul“

Patroana firmei care ar fi trebuit să furnizeze albumele de prezentare Consiliului Judeţean a recunoscut în faţa instanţei unele ilegalităţi. Letiţia Popa, fina primarului Gheorghe Nichita, a recunoscut că albumele pentru care la CJ se semnase proces-verbal de recepţie nu fuseseră predate. Tot Popa a mărturisit că nu a existat o restituire a albumelor, actul semnat la CJ care atesta acest lucru fiind fals.

 

Iaşul, decapitat. Cine va conduce oraşul? Nichita, arest la domiciliu. Adomniţei, sub control judiciar

Procurorii DNA au obţinut înregistrări video de la o întâlnire dintre Cristian Adomniţei şi angajatele sale reţinute la un restaurant japonez de pe strada Sărărie, acolo unde s-ar fi discutat modul în care urma să fie ascunsă afacerea „Albumul“. La respectiva întâlnire Teodora Jinga şi-ar fi lăsat telefoanele în altă încăpere, de frică să nu fie interceptată. De asemenea, atunci când în local a ajuns o altă angajată a CJ, Cosmina Râmbu, Jinga i-ar fi spus şi acesteia să-şi lase telefonul într-un separeu.

 

Cristian Adomniţei a „căzut“ pe înregistrări ambientale. Trei femei i-au adus ghinion

Mai multe discuţii din interiorul Consiliului Judeţean Iaşi au fost înregistrate audio şi video de procurorii DNA în dosarul de corupţie în care preşedintele instituţiei a fost reţinut. Potrivit surselor juridice ale „Ziarului de Iaşi“, pe lângă interceptările ambientale obţinute de anchetatori, aceştia au înregistrat şi convorbirile telefonice ale lui Cristian Adomniţei şi ale celorlalţi angajaţi ai instituţiei implicaţi în caz.

 

Comentarii