Zece persoane din judeţele Moldovei, arestate pentru contrabandă cu ţigări

luni, 21 decembrie 2015, 18:24
2 MIN
 Zece persoane din judeţele Moldovei, arestate pentru contrabandă cu ţigări

Zece persoane din mai multe judeţe ale Moldovei au fost arestate preventiv de Tribunalul Bacău pentru contrabandă cu ţigări, după ce au fost făcute 59 de percheziţii domiciliare, în urma cărora s-au confiscat aproape 150.000 de ţigarete, peste 32.000 de lei şi 7.000 de euro.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, cele zece persoane au fost arestate în urma unei anchete desfăşurate pe parcursul mai multor luni şi terminată cu efectuarea a 59 de percheziţii domiciliare în judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Constanţa, Suceava şi Iaşi.

Odată cu descinderile în locaţiile vizate, poliţiştii şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au confiscat 144.740 de ţigarete de contrabandă, 32.230 de lei şi 7.230 de euro.

Totodată, 19 persoane au fost ridicate şi conduse la sediul din Bacău al DIICOT pentru audieri.

"În urma cercetărilor, s-a stabilit că membrii acestei grupări infracţionale organizate ar fi introdus ilegal în România, în perioada aprilie – decembrie, ţigarete din Ucraina şi Republica Moldova, pe care le-ar fi transportat cu autoturisme special adaptate pentru disimularea acestora. Pe parcursul documentării activităţii infracţionale a celor în cauză, poliţiştii au indisponibilizat patru astfel de maşini şi au confiscat aproximativ 400.000 de ţigarete", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

Poliţiştii au stabilit că prejudiciul cauzat bugetului de stat prin contrabandă cu ţigări de gruparea infracţională în cauză a fost de aproximativ 400.000 de lei.

Procurorii DIICOT au reţinut zece din cele 19 persoane conduse la audieri, care ulterior au fost prezentate în instanţă, cu propunerea de arestare preventivă. Tribunalul Bacău a acceptat propunerea şi a dispus arestarea celor zece persoane, pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de contrabandă cu ţigări.

Mediafax

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii