Noua sefa a ISJ vrea sa inlocuiasca birocratia cu yahoo-grupurile

marți, 13 octombrie 2009, 21:56
2 MIN
 Noua sefa a ISJ vrea sa inlocuiasca birocratia cu yahoo-grupurile

Profesorii, directorii de scoli si inspectorii vor fi de acum in contact in timp real, pentru ca noua conducere a Inspectoratului Scolar Judetean isi doreste sa imbunatateasca comunicarea dintre ei prin accentuarea rolului noilor tehnologii digitale. Acest proiect, care include deschiderea in maxim doua saptamini a unui yahoo grup, a fost lansat ieri in cadrul intilnirii directorilor de scoli din judet, la care au participat peste 300 de persoane. Sedinta anuala a iesit din tipare pentru ca a fost cu mult mai scurta, interactiva, dar si prin faptul ca au fost invitati, pentru prima data, elevi si parinti.

"A fost o sedinta cu totul altfel decit cele cu care eram obinuiti, care durau mult mai mult si erau lipsite de elemente care sa te determine sa mai stai in sala", a descris intilnirea de ieri Vasilica Bors, directoarea scolii din Motca. Ea a salutat si initiativa inspectorului general de a oferi scrisori de multumire inspectorilor generali si adjunctilor care s-au perindat in ultimul an la conducerea acestei institutii. Pe scena salii de festivitati a Colegiului de Arta "Octav Bancila" au urcat, pe rind, Camelia Gavrila si Nelu Tudorache, dar si Seryl Talplaru si Ovidiu Ursache.

Dupa inminarea scrisorilor, Liliana Romaniuc, care a moderat si organizat evenimentul, si-a prezentat si noua echipa, formata din Constantin Serban, inspector general adjunct insacinat cu probleme de management si plan, si Mariana Pop, care se va ocupa de partea de curriculum si inspectie. "Voi aplica si aici, la ISJ, ceea ce am invatat in urma colaborarii cu specialistii finlandezi pentru proiecte Phare din cadrul Ministerului Educatiei. Si, indiferent cit va dura acest mandat, directorii de scoli pot conta pe mine", a declarat Mariana Pop, care a lucrat pina de curind la Bucuresti, in cadrul unui program european in domeniul reformei in Educatie.

Ideea de compatibilizare a sistemului national cu cel european se regaseste si in planul de management prezent ieri. "Am mai multe obsesii, iar asigurarea calitatii educatiei este una dintre ele", a spus Liliana Romaniuc. Una din metode este adecvarea ofertei educationale la nevoile comunitatii locale si la dinamica fortei de munca. De aceea, inspectorul general a prezentat in finalul sedintei un filmulet prin care ii informa pe directorii de scoli din judet ca tehnica moderna si tehnologia nu este ceva ce trebuie scos din scoli, pentru ca reprezinta viitorul, iar copiii trebuie sa fie pregatiti sa devina intelectuali ai secolului XXI.

In afara de aceste idei, in plan sint trecute si subliniate metode de ajutare si consiliere a scolilor pentru a putea pune in practica descentralizarea. "Pentru anul 2009-2010 avem mai multe prioritati, printre care si admiterea la clasa a IX-a, organizarea si informarea profesorilor in legatura cu examenul de bacalaureat, promovarea unor noi sisteme de evaluare precum si centrarea curricumului pe formarea competentelor", a explicat Romaniuc.

Comentarii