„Transformers” s-au transformat intr-un blockbuster

luni, 09 iulie 2007, 20:37
2 MIN
 „Transformers” s-au transformat intr-un blockbuster

De la lansarea acestei megaproductii din urma cu o saptamina s-au obtinut incasari totale de 152,5 milioane de dolari, fapt ce plaseaza filmul „Transformers" inaintea hitului cinematografic „Spider-Man" din 2002 ce a avut incasari in prima saptamina de la lansare de 151,6 milioane de dolari.

Filmul „Transformers" este regizat de Michael Bay si aliniaza o distributie de tineri actori, dintre care rolurile principale sint detinute de Shia LaBeouf si Megan Fox.

Efectele vizuale de ultima generatie puse in slujba marcii „Transformers" ce a fost lansata in anii ’80 sub forma unor benzi desenate, jucarii si seriale de desene animate, s-au dovedit irezistibile in special pentru cei mai tineri dintre cinefili, conform lui Rob Moore, seful departamentului de distributie al studiourilor Paramount.

"Michael Bay a creat ceva ce nimeni nu a mai vazut in alt film. Atunci cind urmaresti un avion cu reatie zburind la inaltime joasa, pe sub un pod si apoi realizind o intoarcere brusca si transformindu-se intr-un robot de lupta, poti sa spui ca ai vazut totul pina in acest moment in materie de efecte vizuale", a comentat Rob Moore.

Filmul „Transformers" a mai obtinut incasari de 93,6 milioane de dolari din cele 23 de tari in care a fost lansat incepind cu 28 iunie.

"Ratatouille", animatia studiourilor Disney ce a ocupat primul loc in topul boxoffice al saptaminii trecute a coborit pe locul doi cu incasari de 29 de milioane de dolari. In cele 10 zile ce au trecut de la lansare acest film a obtinut 109,5 milioane de dolari din vinzarile de bilete.

Locul trei a fost ocupat de filmul „Live Free or Die Hard", ultimul din seria ce l-a facut celebru pe Bruce Willis, cu incasari de 17,4 milioane de dolari.

Cealalta lansare a acestui sfirsit de saptamina, comedia „License to Wed" a studiourilor Warner Bros. a obtinut incasari de 10,4 milioane de dolari. Suma adunata de la premiera de marti este 17,8 milioane de dolari. Rolul principal este detinut de Robin Williams care in calitate sa de „preot" supune un tinar cuplu logodit – Mandy Moore si John Krasinski – la tortura unui adevarat ”lagar concentrational marital”.

Locul cinci in boxoffice-ul nord-american a fost ocupat de filmul „Evan Almighty" cu incasari de 8,1 milioane de dolari. (Rompres)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii